Nije se pojavio dovoljan broj odbornika

Nije se pojavio dovoljan broj odbornika

Nije se pojavio dovoljan broj odbornika

Nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka koji je bio zakazan za danas u devet časova, odgođen je zbog nedostatka kvoruma.

Dragoslav Topić, odbornik SNSDa, podsjetio je da su juče prekinuli sjednicu u 22 časa, a prešli samo dvije tačke.

„Po meni treba ova Skupština da se raspusti jer očigledno neki odbornici nisu spremni da rade. Do 9.45 časova deset odbornika se pojavilo od toga pet iz SNSDa, a ne znam zašto ostali nisu došli. Predsjednik Skupštine je morao prekinuti sjednicu zbog nedostatka kvoruma“, rekao je Topić i dodao:

„Imali bi stalno kvorum ako bi stavili da je dovoljan samo jedan odbornik, očigledno je da je 11 odbornika teško skupiti. Žao mi je svih ovih bitnih tačaka koje čekaju građani“, naveo je on.

Nije se pojavio dovoljan broj odbornika

Saša Lazić, odbornik Narodnog fronta, istakao je da se treba voditi evidencija ko dolazi, a ko ne.

„Oni su izabrani i plaćeni 1.100 KM, i trebaju da se pojave“, rekao je Lazić.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, istakao je da Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada ima tri otvorene sjednice Skupštine grada, dvije vanredne i jednu redovnu.

„Mi smo na opstrukcije iz dana u dan navikli. Banjalučani sada nemaju jeftiniji javni prevoz, subvencije za vrtić i mnogo toga, a upravo zbog ovakvih opstrukcija grada. Gorući problem je i Banjica, koji takođe čeka Skupštinu.

Mi smatramo da danas moramo razmišljati o maju, junu i julu kada će sigurno biti problema sa vodosnabdjevanjem“, rekao je on.

Na dnevnom redu čekaju bitne tačke, kao što su odluka o podršci u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa 1, prijedlog trajnog rješenja pitanja vodosnabdijevanja sa sistema „Banjica“, te program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Banjaluci za 2024. godinu.

autor: http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.