OTKRIVEN U KOMŠILUKU: Vakcinacija spas od delta soja

OTKRIVEN U KOMŠILUKU: Vakcinacija spas od delta soja

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da se još sa sigurnošću ne može tvrditi da je u Republici Srpskoj prisutan delta soj virusa korona.

„U narednom periodu uradićemo sekvencioniranje uzoraka lica koji imaju određenu specifičnu kliničku sliku i nakon toga imaćemo više podataka o mogućnostima prisustva delta soja virusa korona“, rekao je Zeljković danas novinarima u Banjaluci gdje je prisustvovao kolektivnom vakcinisanju više od 40 radnika banjalučkog privrednog društva „Binis beton“.

On je istakao da epidemiološke mjere koje su sada na snazi u Republici Srpskoj imaju za cilj zaštitu građana od delta soja virusa korona.

Zeljković je pozvao sve građane Republike Srpske da se vakcinišu protiv virusa korona i da poštuju epidemiološke mjere, jer je to prioritet u borbi protiv ove bolesti.

„Nažalost, na dnevnom nivou imamo povećanje broja novih zaraženih virusom korona i to predstavlja jedan od znakova upozorenja da na što brži i efikasniji način moramo izvršiti proces vakcinacije na čitavom prostoru Republike Srpske“, istakao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, lica koja su vakcinisana mogu biti zaražena virusom korona u procentu statističke greške, ali neće razviti težu kliničku sliku.

On je izrazio zahvalnost svim privrednim subjektima koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju svojih radnika i prepoznali značaj vakcinacije u ovom periodu.

Portparol Privredne komore Republike Srpske Vladimir Blagojević rekao je da je Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske i Zavodom za medicinu rada i sporta Republike Srpske nastavila sa organizacijom kolektivne vakcinacije radnika u privredi Republike Srpske.

Oko 40 radnika banjalučkog privrednog društva „Binis beton“ danas je kolektivno vakcinisano u prostorijama te kompanije u Banjaluci.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.