Ponovo haos na Internetu: Pao Google, Snapchat…

Ponovo haos na Internetu: Pao Google, Snapchat…

Čini se da se sajtovi i usluge kao što su Spotifi, Discord, Snapchat i Etsi oporavljaju nakon nestanka zbog kojeg su oni, kao i mnoge druge lokacije, danas pali na nešto manje od sat vremena.

Čini se da je krivac za prekide bio Gugl Klaud, a stranica sa statusom usluge i dalje pokazuje da problem sa umrežavanjem trenutno uzrokuje probleme što dovodi do 404 grešaka koje su se pojavile na pogođenim veb stranicama.

Ažuriranje stranice sa statusom objavljeno u 13:17 ET kaže da je „problem sa umrežavanjem u oblaku djelimično riješen“, i čini se da se većina usluga vraća u život, iako se kod nekih javlja nekoliko grešaka ili dugo vremena učitavanja. Google-ova statusna stranica napominje da trenutno ne postoji ETA kada će problem biti u potpunosti riješen.

Pogled na DovnDeteckor pokazuje veliki uticaj problema, pri čemu sve, od Pokemon Go-a do Home Depot-a, ima probleme.

Traker je pokazao da su mnoge usluge počele da imaju probleme u isto vrijeme, što ukazuje na probleme sa zajedničkim provajderom, a ne na nešto poput prekida ISP-a ili pojedinačnih lokacija koje slučajno imaju probleme u isto vrijeme.

Slično prethodnim prekidima koji su nastali zbog problema u Fastli-u ili AVS-u, oslanjanje usluga na druge provajdere može im pomoći da ponude sadržaj u velikom obimu, ali ako postoji problem, svi oni mogu da se sruše odjednom.

Izvor: Kurir.rs/Verge

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.