Prazne glasačke kutije u Zubinom Potoku

Prazne glasačke kutije u Zubinom Potoku

 Na pojedinim biračkim mjestima u četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, u kojima se danas održavaju lokalni izbori, glasačke kutije ostale se prazne.

Biračka mjesta na vanrednim izborima za gradonačelnike četiri opštine na sjeveru KiM – Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku zatvaraju se u 19 časova.

Kako javlja izveštač Tanjuga sa lica mjesta, tri od ukupno četiri biračka mjesta u Zubinom Potoku do sada nisu imala nijednog birača.

Slična situacija je i u Srbovcu, u blizini Zvečana, ali i Banjskoj.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj  Svečlja rekao je za KTV da su “što se tiče aspekta bezbjednosti, aspekta ministarstva unutrašnjih poslova, ovo uspješni izbori“.

-Nije bilo incidenata i problema. Sa političkog aspekta, veoma je loše što naši građani srpske nacionalnosti, zbog pritisaka Beograda i njegovih kriminalnih struktura, nisu učestvovali – izjavio je Svečlja.

Prema podacima cenralne izborne komisije u Prištini, do 15 časova glasalo je 2,4 odsto birača, odnosno 1.092 od ukupno 45.095 registrovanih birača.

autor:glassrpske.com foto:glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.