Primoravao maloljetnu kćerku na udaju za 30.000 evra

Primoravao maloljetnu kćerku na udaju za 30.000 evra

Budvanska policija uhapsila je I. B. koji je, kako se sumnja primoravao maloljetnu kćerku na sklapanje braka sa nepoznatom osobom u Njemačkoj, od čega bi zaradio 30.000 evra. To je saopšteno iz Uprave policije.

„Naime, uhapšen je I. B. koji je, kako se sumnja, krivično djelo trgovina ljudima počinio na štetu svoje maloljetne kćerke na način što je, zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, vrbovanjem i dovođenjem u zabludu da će joj se život promijeniti na bolje, primoravao svoju maloljetnu kćerku na sklapanje braka sa nepoznatim licem u Njemačkoj, a sve u cilju pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 30.000 eura“, saopšteno je iz policije.

Takođe, sumnja se da je I. B. zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, duži niz godina primoravao svoju djecu da prosjače po ulicama Podgorice i Budve.

„Sav novac koji bi sakupili prosjačenjem su predavali svome ocu“, navodi se i saopštenju.

Protiv ovog lica i njegove supruge je u prethodnom periodu podnijeto 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i ugrožavanja mentalnog zdravlja i spokojstva svoje maloljetne djece jer ih nisu sprečavali u prosjačenju, prenosi „RTCG“.

autor: RTRS, foto. Ilustracija

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.