PRIPADNICI ROSU UPALI BLINDIRANIM VOZILIMA NA GAZIVODE: Poskidali srpske zastave, zauzeli objekat brane

PRIPADNICI ROSU UPALI BLINDIRANIM VOZILIMA NA GAZIVODE: Poskidali srpske zastave, zauzeli objekat brane

Pripadnici specijalnih jedinica Rosu upali su danas pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode, saznaje Kurir.

 

Oni su sa dugim cijevima i oklopnim vozilima tamo zatekli čuvara koji mjeri nivo vode, istjerali ga sa objekta i poskidali srpske zastave koje se tamo nalaze.

Prema posljednjim informacijama oni se nalaze i dalje na objektu kod velike brane na Gazivodama, koji su nasilno i protivpravno zauzeli.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obavijestio je specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da su specijalne jedinice kosovske policije Rosu protivpravno upale na Gazovode.

„Upravo sam obavijestio Miroslava Lajčaka o oružanom i protivpravnom upadu Kurtijevih specijalaca Rosu na Gazivode! Oduzeli su čuvaru ključeve, pocijepali zastave Srbije“, napisao je Petković na Tviteru.

Istakao je da EU mora da obuzda nasilnika i uzurpatora Kurtija od njegovih jednostranih i oružanih akcija kojima želi da izazove rat.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.