Prljave igre SDA i DNS-a oko lokalnih izbora u Prijedoru, tajni pakt Izetbegović-Nešić

Prljave igre SDA i DNS-a oko lokalnih izbora u Prijedoru, tajni pakt Izetbegović-Nešić

Nacionalist.rs saznaje da je uoči lokalnih izbora u Prijedoru koji se održavaju tokom predstojećeg vikenda, postignut tajni dogovor između Bakira Izetbegovića i Nenada Nešića, predsjednika Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske.

 

Plan je da Bošnjaci u ovom gradu glasaju za kandidata DNS-a, dok je zauzvrat Nešić obećao Izetbegoviću da se poslanici DNS neće pojaviti na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se odlučuje o vraćanju izvornih ustavnih ovlašćenja srpskom entitetu, u šta cijeli srpski narod polaže velike nade i očekivanja.

U pomenutom dogovoru je posredovao ambasador jedne zapadne zemlje u Sarajevu, u skladu sa ciljevima Zapada da se oslabe pozicije Milorada Dodika i njegove Stranke nezavisnih socijaldemokrata, kao i da se dugoročno podrije ukupni položaj Srba u nečemu što je zamišljeno kao buduća unitarna BiH.

U cijeloj ovoj političkoj „kombinatorici“, za Izetbegovića, Nešića i njihove zapadne mentore, potpuno su nebitni Prijedor i njegovi građani, koje su sveli na stavku za potkusurivanje u svojim „visokim politikama“ antisrpske imaginacije.

Dio zavjere Izetbegović-Nešić je da se uz inostrano zapadno sponzorstvo pokrene širenje „lažnih vijesti“ o prijedorskom SNSD, što se sprovodi preko „Face TV“ koja ima uredničku politiku baziranu na negiranju Republike Srpske i srpskog identiteta.

Suština Nešićevih motiva za ove zakulisne dogovore je u činjenici da je pritisnut krivičnim istragama oko preduzeća „Putevi Republike Srpske“ u kojima je obavljao dužnost direktora, zbog čega sada traži zaštitu u Sarajevu, u zamjenu za prodaju srpskih nacionalnih interesa.

S obzirom da za Izetbegovića i Zapad ne postoji donja granica u ponižavanju Srba, Nešiću je od iste zapadne ambasade u Sarajevu poručeno da je „ogrezao u kriminalu“ zbog čega je neophodno da uskoro ustupi svoju funkciju predsjednika DNS Radislavu Jovičiću, koji počeo sa obezbjeđivanjem većinske podrške unutar stranke.

Čeka se da Nešić odradi svoj „zadatak“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i da doživi poraz na izborima u Prijedoru, nakon čega se planira njegova smjena sa čela DNS, ali je on riješio da se ne preda, polažući sve svoje političke nade u Bakira Izetbegovića.

 

Izvor: Nacionalist.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.