Realizacija zajedničkih projekata od najvećeg strateškog interesa

Realizacija zajedničkih projekata od najvećeg strateškog interesa

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić istakle su na današnjem sastanku da će biti nastavljena realizacija započetih projekata, jer su neki od njih, poput auto-puta Beograd–Sarajevo, od najvećeg strateškog interesa.

Tokom razgovora u Beogradu Cvijanović i Brnabić su razgovarale o vakcinaciji s ciljem suzbijanja virusa korona, radu na infrastrukturnim objektima, saradnji u oblasti energetike i o značajnoj podršci koju Srbija pruža Republici Srpskoj u svim oblastima političkog i društvenog života, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Jedna od tema bila je i podrška koju Srbija pruža Republici Srpskoj u vakcinaciji i nabavci medicinske opreme.

Na tome se, kako su naveli iz Vlade Srbije, Cvijanovićeva posebno zahvalila premijerki Brnabić, te navela da Srbija na tom polju značajno prednjači u odnosu na neposredno okruženje.

Govoreći o međuvladinoj saradnji, Brnabićeva je podsjetila na to da su dvije vlade uvijek imale značajne zajedničke rezultate.

Brnabić je izrazila nadu da će u maju moći da posjeti Republiku Srpsku i da se krene u zajedničke projekte.

Premijerla Srbije je nakon sastanka sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović rekla da na svakom susretu uvijek ima mnogo tema za razgovor, među kojima su zajednički projekti koji se implementiraju ili se tek planiraju za budućnost.

„Danas je bilo reči o tome da bi, ukoliko epidemiološka situacija dozvoljava, uskoro ponovo trebalo da imamo zajedničku sjednicu dvije vlade. Ja sam i sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem razgovarala o tome ovih dana“, rekla je Brnabićeva.

Ona se nada da će tokom maja biti u mogućnosti da posjeti Republiku Srpsku i da će se krenuti u neke zajedničke projekte koje su vlade Srbije i Srpske dogovarale na ranijim zajedničkim sjednicama.

Brnabićeva je dodala da je razgovarano i o onome što je danas najvažnije, a to su saradnja i podrška, odnosno medicinska oprema, vakcine, eventualno proizvodnja vakcina u Srbiji, za koju je rekla da je uvijek tu za Republiku Srpsku.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.