Avion iz Beograda nije sletio u Sarajevo!

Avion iz Beograda nije sletio u Sarajevo!

Vjetar je danas napravio manji problem avionima prilikom slijetanja na aerodrom u Sarajevu. Jedan let je zbog toga otkazan, dok su druga dva realizovana uz poteškoće.

Naime, avioni iz Frankfurta, Istanbula i Beča su sletjeli danas oko 14:00 sati, međutim slijetanje je ostvareno iz suprotnog smjera od uobičajenog.
Slijetanje aviona Turkish Airlinesa iz Istanbula

Slijetanje aviona Turkish Airlinesa iz IstanbulaOsim toga, let AirSerbia iz Beograda je iz istih razloga otkazan te se vratio u glavni grad Srbije.

Ova informacija potvrđena je za Klix.ba iz Međunarodnog Aerodroma Sarajevo, a kako je izgledalo kretanje aviona iznad aerodroma možete pogledati i na FlightRadaru, stranici specijalizovanoj za praćenje aviosaobraćaja.

Otkazani let AirSerbia iz Beograda

Otkazani let AirSerbia iz BeogradaZa danas je zakazano još šest letova iz različitih gradova svijeta za Sarajevo, no očekuje se da će biti uspješno realizovani.

Također jutros su uspješno sletjeli avioni iz Ciriha te onaj iz Istanbula koji je došao aviprevoznikom Pegasus.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda je najavljeno da će danas u BiH puhati umjeren vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera, otprilike 15 kilometara na sat.
Predveče će vjetar sve više slabiti zato bi avioni iz Zagreba, Istanbula, Abu Dhabija koji su zakazani za večeras, mogli imati uslove za slijetanje.
autor:klix.ba
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.