JEZIVO: Policija tragala za porodicom Đokić, a EVO šta je ubica Džonić radio

JEZIVO: Policija tragala za porodicom Đokić, a EVO šta je ubica Džonić radio

U vrijeme dok je trajala potraga za nestalom porodicom Đokić a njihova tragična sudbina još je bila nepoznata, Goran Džonić, koji je kasnije uhapšen zbog njihovog ubistva, ispijao je rakiju sa komšijama u selu odsipajući malo iz čašice „za pokoj njihove duše“.

Ovaj manir Đokića, kako je za“Blic“ potvrdila jedna komšinica iz sela, jeste bio čudan prisutnima jer su se u to vrijeme Đokići vodili kao nestali, a ne kao ubijeni, ali mu niko nije pridavao neki preveliki značaj. Međutim, kada su 21. oktobra Džoniću stavljene lisice na ruke zbog sumnje da je na brutalan način ubio i zapalio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i kćerku Lidiju (26), stvar je svima postala mnogo jasnija i strašnija.

– Mnogo mi je bio sumnjiv tih dana, dok su se Đokići vodili kao nestali. Stalno je gurao ruke u džepove, dkelovao je nekako nervozno. Ode kući, pa se vrati kod Đokića, pa opet ode kući pa se vrati. Stalno je ponavljao: “što ih nema, što ih nema, nemoguće je da su negdke otišli”. Jedan mu je komšija sipao rakiju u čašicu, on je otpio malo pa upita: „je l’ se odsipa malo iz čašice ako su mrtvi?“ Zatim je odsuo malo rakije iz čašice na zemlju i popio je. To tada nikom nije bilo nešto posebno čudno, iako se o sudbini Đokića još ništa nije znalo. Ali kad je uhapšen, sve je postalo jasno – kaže komšinica iz sela.

Mještani Moravca još ne mogu da povjeruju da je Džonić mogao da počini tako brutalan zločin i to nad bratom od tetke koga zna cijeli svoj život i njegovom porodicom. Mnogi razloge traže u finansijskim problemima, iako je Džonić važio za dobrostojećeg.

– Pričalo se da je jedno vrijeme bio u svađi sa roditeljima zbog čega oni nisu željeli da ga finansijski pomažu. On ima svoju penziju, ali je navikao na više. Tako je i upao u dugove jer se vjerovatno u tom periodu zaduživao. Svejedno, dugovi za dugove, ali kako je mogao ovo dijete Lidiju da ubije, pa on joj je stric, čuvao je od malena – pričaju u Moravcu.

Osim Džonića zbog sumnje da su počinili teško ubistvo uhapšena su i dva njegova sina Stefan i Milan, kao i braća K.M. i A.M. poznati pod nadimkom Jojke. Ali, kako je „Blic“ pisao, svi do sada nađeni tragovi direktno sa zločinom povezuju jedino penzionisanog vatrogasca Džonića, brata od tetke ubijenog Đokića. Njegov DNK je na novcu i vreći, iskopanoj iz voćnjaka njegovog sina koji je tog dana bio odsutan. Pištolj, za kojim je balističkim vještačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući Džonićeve žene Suzane u Aleksincu gdje je bio sakriven u ventilacionom otvoru. Nekoliko časova prije nestanka porodice Đokić, Džonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu a sigurnosne kamere u Tešici snimile su „pasat“ Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.