Ovo je ELMA, supruga pokojnog Zukorlića: Otkrila je kako je biti DRUGA žena!

Ovo je ELMA, supruga pokojnog Zukorlića: Otkrila je kako je biti DRUGA žena!

Elma Elfić Zukorlić je druga supruga Muamera Zukorlića, muftije u Srbiji, s kojim je u legitimnom braku dobila četvoro djece. Ona uspešno vodi prvi privatni vakuf univerzitet u Srbiji.

U intervjuu za Bazar prije dvije godine odgovarala je na razna pitanja u vezi sa modom i brakom, a evo šta je rekla o suprugu i onome što ne smije da nosi.

„Muslimanka može da prati modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odjevanja, a to je da odjeća nije prozirna i tijesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slijepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj mjeri u kojoj smatram da meni to pristaje. Chanel i Dior imaju linije koje jako volim, tim pre što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cijenim i domaće dizajnere i često kupujem njihove modele. Među njima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić.

Što se tiče braka sa muftijom, Elma je tada kazala kako je njihov brak zasnovan na vjersko-šerijatskim principima i kao takav privlačio je veliku pažnju.

„Danas, kao roditelji četvoro djece, vodimo sasvim normalan porodični život, posvećeni djeci i poslovima kojima se bavimo. Djeca nam daju posebnu dinamiku i pružaju veliku radost. Posebno osveženje nam je najmlađi sin. U tom smislu, atrakcija su samo ljubav i poštovanje koje smo uspjeli da njegujemo i održavamo istim intenzitetom punih 14 godina“, a na pitanje kako bi reagovala kada bi njen suprug tražio dozvolu za treći brak kaže:“Rekla bih mu da prati svoje srce. Srcu se ne može narediti. Ljubav postoji ili je nema. U tome se i ogleda sloboda o kojoj smo pričali na početku. Šta bi u tom trenutku bilo u mom srcu, zaista ne bih mogla ni teorijski da razmotrim. A iza tog eha stajao bi i moj odgovor“, navela je Elma.

Muamer Zukorlić preminuo je  juče iznenada u 51. godini života kada mu je pozlilo dok je držao predavanja studentima. Prevezen je u bolnicu, gdje je preminuo.

Osim Elme, imao je i suprugu Umeju, a iza sebe je ostavio osmoro djece.

Foto: Arhiv/prof.dr Elma Efić Zukorlić

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.