Napad u Studentskom domu, studenti optužili navijače?

Napad u Studentskom domu, studenti optužili navijače?

Policija je u večernjim satima intervenisala u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu.

Iako se kasno sinoć pojavila informacija kako je grupa Bad Blue Boysa nedugo nakon utakmice Dinamo – Hajduk upala je u paviljone studentskog doma i fizički napadala dio studenata, Index iz policije saznaje kako je priča ipak drugačija.

„Obaviješteni smo o događaju i policija je izašla na teren, no zasad se utvrđuju sve činjenice“, rekli su nam jutros iz zagrebačke policije.

Ali, kako nezvanično saznajemo iz policijskih krugova, nije bilo nikakvog upadanja u paviljone.

Štaviše, policija incident u SD Stjepan Radić zasad uopšte ne dovodi u vezu s navijačima. No kriminalističko istraživanje je i dalje u toku.

Interventna policija sinoć je pred studentski dom stigla je s više kombija, od kojih su neki imali policijske oznake, a neki su bili neoznačeni.

Priča o navodnom napadu Bad Blue Boysa

Da je riječ o napadu BBB-a objavio je Jutarnji list pozivajući se na izjave studenata koji su se okupili pred domom. Naveli su pripadnici navijačke grupe Bad Blue Boys penjali su se preko ograde doma, upadali u paviljone i tražili studente na koje bi nasrnuli te da su se incidenti dogodili u šestom paviljonu i ispred devetog paviljona.

Ali, kako se sada čini, ta informacija nije bila točna.

Studenti su tvrdili i da je uhapšeno između 10 i 15 osoba, ali zasad nema službenih informacija koje to potvrđuju.

U Facebook grupi doma studenti se takođe sinoć raspitivali o čemu je riječ, a najveća pomutnja nastala je upravo u vezi sa šestim paviljonom. „Boysi upali“, glasio je najčešći odgovor.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.