Radnici „Fijata“ u Kragujevcu u 2022. radili samo sedam dana

Radnici „Fijata“ u Kragujevcu u 2022. radili samo sedam dana

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i predstavnici Sindikalne organizacije „Fijata“ u Srbiji, sastali su se danas sa premijerkom Anom Brnabić, koja je izrazila uvjeravanje da će kompanija „Fijat“ ostati u Srbiji u narednom periodu, saopštila je ta sindikalna organizacija.

Radnici „Fijata“ u Kragujevcu opravdano strahuju za budućnost i opstanak fabrike, s obzirom na to su zaposleni u toku ove godine radili svega sedam dana, dok se, istovremeno, pozivaju na tromjesečni rad u Slovačku, ocjenjuje SSSS.

Premijerka je na sastanku saopštila Orboviću i predstavnicima Sindikalne organizacije „Fijat Automobili Srbija“, na čiju inicijativu je i sazvan današnji sastanak, uveravanja da će italijanski proizvođač automobila ostati u Srbiji.

Ova informacija bi mogla da utiče na smanjenje tenzija koje posljednjih mjeseci postoje među zaposlenima u kragujevačkoj fabrici, navode iz SSSS-a.

Sastanku u zgradi Vlade Srbije su prisustvovali i predsjednik i zamjenik predsjednika Sindikalne organizacije „Fijat Automobili Srbija“, Saša Đorđević i Ivan Ristić.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.