Srpski „Torlak“ proizveo 1,5 miliona doza „Sputnjika Ve“

Srpski „Torlak“ proizveo 1,5 miliona doza „Sputnjika Ve“

SRPSKI TORLAK PROIZVEO VEĆ 1,5 MILIONA DOZA „SPUTNJIKA“

Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ u Beogradu je, zajedno sa ruskim partnerima, do sada proizveo 1.500.000 doza vakcine „sputnjik ve“ komponente jedan i dva protiv virusa korona, izjavila je direktorka Instituta Vera Stoiljković.

„Institut „Torlak“ je zajedno sa državom Srbijom, Vladom i Ministarstvom zdravlja, uz ogromne napore, uspio da proizvede vakcinu protiv kovida. Sama ta činjenica da je tu vakcinu uspio da proizvede mali broj farmaceutskih kuća i država uopšte, daje na značaju kako našoj kući, tako i našoj zemlji“, rekla je Stoiljkovićeva za RTS.

Ona je dodala da će u skladu sa ugovorom potpisanim sa ruskom stranom do kraja godine proizvesti još 2.500.000 doza komponente jedan i dva, a nada se i nastavku saradnje.

„Vakcina je odlična, efikasna, kvalitetna, bezbijedna i zaista je od srca preporučujemo za vakcinaciju“, istakla je Stojiljkovićeva.

Osim vakcine protiv kovida, napomenula je, „Torlak“ je neposredno prije sezone distribuirao i trovalentnu vakcinu protiv gripa, tako da je i ona u količini od 200.000 doza na raspolaganju građanima Srbije.

IZVOR: SRNA

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.