Svečanost povodom Vidovdanskih odlikovanja i stupanja na dužnost Vučića

Svečanost povodom Vidovdanskih odlikovanja i stupanja na dužnost Vučića

U Palati „Srbija“ održana je svečanost povodom dodjele Vidovdanskih odlikovanja i stupanja na dužnost predsjednika Republike u drugom mandatu Aleksandra Vučića. Pored državnika Srbije, svečanosti prisustvuju i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković.

Svečanost u Palati „Srbija“ počela je himnom „Bože pravde“, u izvođenju solistkinje opere Srpskog narodnog pozorišta Nataše Tasić Knežević.

Vidovdanska odlikovanja uručuju se zaslužnim pojedincima i institucijama. Vidovdanska odlikovanja dodjeljuju se zaslužnim pojedincima i institucijama iz zemlje i inostranstva koji su svojim zalaganjem dali veliki doprinos u sferama u kojima rade i djeluju.

Između ostalih, dobitnici vidovdanskih odlikovanja su holivudski glumac Rejf Fajns, čuveni tenor Andrea Bočeli, fado pjevačica Mariza, glumac Miloš Biković, selektori fudbalske i košarkaške reprezentacije Dragan Stojković Piksi i Svetislav Pešić, akademik Vasilije Krestić, reditelj Egon Savin, dječije pozorište u Subotici, gimnazija u Čačku, japanski premijer Šinzo Abe, ali i trojica srpskih vatrogasaca koji su spasili dijete iz šahta punog vode.

Aleksandar Vučić je 31. maja, na svečanoj sednici u Skupštini, položio zakletvu, čime je Srbija i zvanično dobila novog šefa države.

Vučiću je ovo drugi predsjednički mandat.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.