Tzv. Kosovska policija: Ubijen jedan od napadača u Banjskoj, zatvoreni prelazi Jarinje i Brnjak

Tzv. Kosovska policija: Ubijen jedan od napadača u Banjskoj, zatvoreni prelazi Jarinje i Brnjak

Ubijen jedan od napadača.

Takozvana Policija Kosova saopštila je da je ubijen jedan od napadača u selu Banjska u opštini Zvečan, gdje je rano jutros ubijen pripadnik policije, a još dvoje povrijeđeno.

Policija je saopštila da je situacija na sjeveru i dalje napeta.

-Kriminalne grupe s vremena na vrijeme napadaju vatrenim oružjem policijske jedinice na terenu koje, uprkos napadima na njih, nastavljaju svoju posvećenost stvaranjem sigurnosnog perimetra, u interesu smirivanja situacije, obezbjeđenja sigurnosti i vladavine zakona i reda na Kosovu – navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da se u i oko manastira u Banjskoj nalazi „značajan broj profesionalnih napadača, maskiranih i uniformisanih u različitim uniformama, naoružanih teškim naoružanjem, granatama, vojnim oružjem (zoljama)“.

-Policijske jedinice u skladu sa situacijom i opasnosti koju predstavljaju sporadični napadi kriminalnih grupa, u samoodbrani i odbrani građana tog područja, prinuđene su da odgovore kriminalnim grupama, a prema dosadašnjim informacijama jedan od napadača je ubijen – navode iz policije.

Tzv. Policija Kosova je iz „sigurnosnih razloga zatvorila dva administartivna prelaza na sjeveru, Jarinje i Brnjak“, te poziva sve građane da koriste ostale granične prelaze za saobraćaj i da izbjegavaju kretanje na tom području.

-Nastavlja se saradnja i koordinacija Policije Kosova sa nadležnim domaćim i međunarodnim institucijama, u cilju održavanja reda i javne bezbjednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca kontinuiranih napada na policijske službenike, a istovremeno ih poziva da se predaju pred organima reda – navodi se u saopštenju.

autor:http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.