Ribnik: Prvi žuti karton funkcioneru SNSD-a

Ribnik: Prvi žuti karton funkcioneru SNSD-a

Jednu od najjačih organizacija SNSD-a u Republici Srpskoj uzdrmala je svađa u vezi sa preraspodjelom šumskog bogatstva. Bahatost i lični interesi doveli su do podjele na tri frakcije najjače stranke u Ribniku. Kao hijena, sve je osjetio i Nebojša Vukanović koji je brže-bolje organizovao Povjereništvo u Ribniku i tako pokušao da pomrsi konce vladajućem SNSD-u.

Aposlutna većina

U Ribniku je 2020. godine ubjedljivo, sa više od osamdeset odsto osvojenih glasova, u trci za nečelnika pobijedio Nebojša Karać, dok je SNSD osvojio apsolutnu vlast.

Od 17 odbornika, ova partija je osvojila 13, SDS 3 i Koalicija DNS-SP 1 mandat.

I tokom izbora za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH SNSD uvijek je u Ribniku pravio razliku od po nekoliko hiljada glasova u odnosu na kandidate opozcije.

Dakle, bez dileme, vrlo jako, a ako ne i najjače uporište ove partije u Republici Srpskoj.

Opština uglavnom živi od sječe i prerade šumskih bogatstava, nešto malo od turizima i tradicionalno od poljoprivrede.

Vrlo razvijena u odnosu na uslove kako je nastala.

I to je sve tako zahvaljujući SNSD-u.

Šuma „klip“ u točkovima stranke

Idilu lokalnog SNSD-a narušio je jedan visoki funkcioner partije koji je zarad, očigledno, ličnih interesa unio nemir u opštinski odbor.

Naime, kako je potvrđeno Faktor magazinu, nećak jednog visokog funkcionera partije je u Drvaru otvorio pilanu.

I taj visoki funkcioner je izvršio uticaj na lokalne zvaničnike kako bi veći dio sirovine iz Ribnika bio presumjeren u Drvar.

Na taj način, omogućio je profit članovima svoje šire porodice i narušio sječu i preraspodjelu drvnih sortimenata u Ribniku.

Nervoza je posljednjih pola godine u Opštinskom odboru SNSD Ribnik toliko narasla da je stranka gotovo pred pucanjem, a članovi su se podijelili na tri frakcije.

Pomenuti visoki funkcioner očigledno nije prezao ni od toga da rasturi najbolju stranačku organizaciju,  a sve to zarad ličnih ciljeva i tako svjesno sasiječe granu na kojoj sjedi.

Nije samo Vukanović „hijena”

To je sve, naravno, javljeno Nebojši Vukanoviću koji je, pored toga što je već nekoliko puta bio u Ribniku, osnovao povjerenstvo svoje „Liste za pravdu i red“ u ovoj opštini.

Naravno, nije Vukanoviću cilj uspjeh Ribnika već nanošenje štete SNSD-u.

I dok je Vukanović  samo iskoristio situaciju, veća hijena je funkcioner SNSD-a, koji zarad ličnih interesa, ne vidi interes partije, ili ga uopšte i nije briga.

autor:faktormagazin, tekst je izašao u FM 50 štampanom izdanju od 2 juna 2022. godine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.