Šeranić: Zdravstveni radnici ne smiju biti izloženi napadima i prijetnjama

Šeranić: Zdravstveni radnici ne smiju biti izloženi napadima i prijetnjama

 Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da zdravstveni radnici ne smiju ni na koji način biti izloženi napadima i prijetnjama i osuđuje svaki čin ugrožavanja njihovih života ili života pacijenata.

 

Šeranić je izrazio podršku zdravstvenim radnicima i svim zaposlenima u Domu zdravlja u Doboju, koji su sinoć bili izloženi neposrednoj opasnosti i stresu, radeći odgovorno svoj posao pružanja zdravstvene zaštite svakom pacijentu.

„Samo zahvaljujući pribranosti medicinskog osoblja i brzoj reakciji rukovodstva ove zdravstvene ustanove, Služba medicinske pomoći, koja mora u svakom momentu da bude dostupna za građane, nastavila je rad u otežanim okolnostima“, naveo je Šeranić.

On je naglasio da zdravstvene ustanove moraju da budu sigurna mjesta za zaposlene i za sve koji u njih dolaze i dobijaju zdravstvenu zaštitu, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

„Zahvaljujem svim pripadnicima policijskih službi koji su omogućili da se ovaj incident okonča na bezbjedan način“, dodao je Šeranić.

Šeranić je rekao da je uloga zdravstvenih radnika nezamjenjiva jer, svakodnevno, i u otežanim uslovima pandemije virusa korona, rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja pacijenata i očuvanja njihovog zdravlja.

Pripadnici Žandarmerije sinoć su u Doboju riješili kriznu situaciju i oduzeli dvije ručne bombe od muškarca koji je bio u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći Doma zdravlja.

Policija je na nekoliko časova blokirala prostor oko Doma zdravlja nakon dojave da jedno lice u sanitetskom vozilu ima bombu. Muškarac je bio sam u vozilu, a pripadnici policije su ga poslije nekoliko časova pregovora uspjeli izvesti iz vozila.

Ova muškarac smješten je na Odjeljenje psihijatrije dobojske Bolnice, rekao je
zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić.

 

Izvor: SRNA

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.