SKANDAL: Komšić i Džaferović prave cirkus od Predsjedništva BiH

SKANDAL: Komšić i Džaferović prave cirkus od Predsjedništva BiH

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik DŽaferović nastavljaju da svojim nezakonitim i antiustavnim ponašanjem, degradiraju ovu instituciji i od nje prave cirkus, rečeno je Srni u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

„Komšić, kojem su usta puna BiH, a sve radi na srozavanju i sramoćenju njenih institucija, saziva vanrednu sjednicu na kojoj on i DŽaferović donose neku odluku o odobravanju održavanje vježbe ‘EUFOR – Brzi odgovor 2021’. Oni na taj način samo ismijavaju i BiH i instituciju čiji su članovi, a koja bi trebalo da bude profesionalna i ozbiljna“, istakli su iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH upitani da prokomentariše današnju vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH.

Iz Kabineta je naglašeno da bi obojica za početak trebalo da znaju osnovne stvari, a to je da komandant EUFOR-a, u skladu sa Aneksom 1-A Dejtonskog mirovnog sporazuma, samo obavještava Predsjedništvo o održavanju redovne godišnje vježbe.

„Ovakve vježbe se izvode niz godina i imajući u vidu da je tada povećano prisustvo pripadnika EUFOR-a na terenu, što bi moglo da izazove neku vrstu uznemirenja u javnosti, komanda redovno obavijesti sve institucije i javnost u BiH“, pojasnili su iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Naglašeno je da EUFOR nije ni tražio odobrenje nego su samo obavijestili Predsjedništvo o svojim aktivnostima, a mogli su i bez toga.

„Stoga je sjednica Predsjedništva o ovoj temi potpuno nepotrebna, a posebno je donošenje bili kakve odluke aposlutno nebitno, čak i neozbiljno“, naveli su iz Kabineta.

Pojašnjeno je da se ova informacija EUFOR-a mogla samo primiti na znanje i to na nivou tehničkih organa Predsjedništva.

„Dakle, Predsjedništvo o ovom pitanju ne može da donosi odluke jer se to od njega i ne traži. Sve odluke koje se tiču odbrane mogu biti donesene samo jednoglasno tako da su danas na taj način prekršili Ustav i Poslovnik“, naglasili su iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH i poručili Komšiću i DŽaferoviću da prestanu da zloupotrebljavaju instituciju kao što je Predsjedništvo za svoje sitne čaršijske podvale i obmanjivanje javnosti u Republici Srpskoj i FBiH.

Iz Predsjedništva BiH ranije danas je saopšteno da su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik DŽaferović na vanrednoj sjednici „odobrili održavanje vježbe ‘EUFOR – Brzi odgovor 2021’, na osnovu pisma upućenog od komandanta EUFOR-a general-majora Aleksandera Placera“.

Vježba će biti održana od 13. septembra do 3. oktobra u južnom dijelu BiH, navedeno je u saopštenju.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.