UDARA NA MLADE: Rast broja zaraženih, neophodna vakcinacija

UDARA NA MLADE: Rast broja zaraženih, neophodna vakcinacija

Republički štab za vanredne situacije produžio je dosadašnje mjere u borbi protiv virusa korona do 30. avgusta i apelovao da se građani u što većem broju vakcinišu da bilo sačuvano zdravlje i održana stabilna epidemiološka situacija.

Republički štab poziva građane, koji se do sada nisu vakcinisali protiv virusa korona, da to učine što prije budući da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnoššu Vlade Republike Srpske.

U saopštenju je napomenuto da u posljednje dvije sedmice, među licima zaraženim virusom korona, preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a da je posebno zabrinjavajuće to što je više od devedeset odsto oboljelih nevakcinisano.

Vakcinacija u Republici Srpskoj sprovodi se nesmetano, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici rasporednim nalogom vakcina „astra zeneka“ je raspoređena u sve domove zdravlja u Republici Srpskoj i u četiri opštine u Federaciji BiH Glamoč, Drvar, Grahovo i Petrovac.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.