SKANDALOZNO: Gradonačelnik Bijeljine uzeo novac za prelazak u drugu stranku

SKANDALOZNO: Gradonačelnik Bijeljine uzeo novac za prelazak u drugu stranku

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Miroslav Milovanović objavio je danas da je gradonačelnik Ljubiša Petrović uzeo 60.000 KM da bi napustio stranku Zlatka Maksimovića Pokret „Uspješna Srpska“ i vrati se u SDS, na čijem je čelu tada bio Mićo Mićić.

„Mogu razumjeti da ste ga se odrekli, s obzirom na to da ste u svojoj političkoj evoluciji pokazali da je Vašem karakteru to blisko, ali ne mogu prihvatiti i ćutati na činjenicu da o drugima iznosite neistine, predstavljajući sebe onakvim kakav niste“, poručio je Milovanović, reagujući na prethodno saopštenje Petrovića.

On je istakao da je na Petroviću odgovornost za trošenje novca iz budžeta grada, kao što je u ranijim godinama bila na prethodnom gradonačelniku.

„Istom onom od kojeg ste uzeli 60.000 KM da biste napustili Maksimovića i vratili se u SDS, na čijem je čelu tada bio pokojni gradonačelnik, sa kojim ste kasnije rame uz rame osnivali novu stranku SDSS“, naveo je Milovanović.

Podsjećajući da je i ranije upozorio Petrovića da povede računa u svojim javnim istupima u kojima vrijeđa odbornike skupštinske većine okupljene u Koaliciji „Dogovor za Bijeljinu“, Milovanović je naglasio da neće tolerisati da ga gradonačelnik naziva lopovom i kriminalcem budući da to nije.

„Pored takvog Vašeg nemoralnog ponašanja, Vi sebi dajete za pravo da mene nazivate lopovom, kriminalcem i hijenom?!“, istakao je Milovanović u saopštenju.

On je naglasio da je više puta javno rekao da podržava praksu da svako treba da odgovara za svoje postupke ako za to postoje dokazi i ako to utvrde nadležni državni organi.

„Međutim, i danas ste nastavili u svom maniru i u saopštenju za javnost naveli da smo svi mi iz Koalicije `Dogovor za Bijeljinu` u 2020. godini vršili `mahinacije kojim smo podmirivali svoje megalomanske i nezasite apetite`“, poručio je Milovanović gradonačelniku Bijeljine.

Petrovićeve tvrdnje da su svi iz Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ lopovi, a on pošteni gradonačelnik, Milovanović je ocijenio kao neviđenu glupost i javno iznesenu laž.

„Ako je neko odgovoran za nenamjensko trošenje tih dva miliona KM koje pominjete u današnjem saopštenju, onda je to po funkciji gradonačelnik. Kažem – ako, jer ja lično o tome ništa ne znam, a ako je kojim slučajem istina, ja znam da ja nisam u tome učestvovao, a siguran sam i apsolutna većina odbornika Koalicije `Dogovor za Bijeljinu`“, navodi se u saopštenju.

Petrović je ranije danas u saopštenju optužio skupštinsku većinu okupljenu u Koaliciji za Bijeljinu za rastrošnost i nedomaćinsko upravljanje prethodne lokalne vlasti.

On je naveo da su obaveze grada u prošloj godini premašile visinu raspoloživih sredstava za dva miliona KM

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.