Srbi u Egiptu zabrinuti nakon što je ajkula ubila dve žene: SVI SMO U STRAHU!

Srbi u Egiptu zabrinuti nakon što je ajkula ubila dve žene: SVI SMO U STRAHU!

Opšta panika vlada Egiptom, nakon što je ajkula ubila pevo penzionerku iz Austrije, a zatim i ženu iz Rumunije. Obe žrtve stradale su tokom plivanja, a iako su turisti pokušavali da im pomognu, nije im bilo spasa.

Od uživanja do tragedija i to u jednom danu. Dve žene stradale su nakon što ih je ajkula raskomadala u crvenom moru. Sve su zabilježili i šokirani prolaznici koji su pokušali da dozovu pomoć.

Kako oni kažu, ovde je regija samo sa delfinima, i nikada nema ajkula. Oni nisu u strahu i to neće da komentarišu. Tamo gde je duboko, upozorili su da se ne pliva – rekla je Katarina Stanojević, turistkinja iz Srbije.

Riječ je o ajkuli koja važi za najbržu ribu u okeanu, dugačka je tri metra i može da pliva do 100 kilometara na čas. Iako je uglavnom naseljena u svjetskim morima, pojedini primjeri su uhvaćeni i u Crnoj Gori.

Plaže su zatvorene na tri dana, a zbog situacije koja se nije dogodila decenijama, zabranjene su sve aktivnosti u vodi, pa i prolazak brodova. Ukoliko ste planirali da putujete u Egipat, a nakon ove situacije želite neposredno pred put da otkažete letovanje, to ipak neće biti moguće.

To nije razlog za samo promjenu aranžmana. Moguće da u dogovru sa agencijom putnici promene aranžman, ali opet treba napomenuti da postoje ljudi koji rade samo Egipat – dodao je Vasić.

Ljekari upozoravaju sve koji se kupaju u moru da ne ulaze u vodu ukoliko imaju otvorene rane, jer samo jedna kap krvi, može privući ajkulu. Ukoliko se ipak nađete u njenoj blizini, važno je da ne paničite.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.