Stanivuković blokira isplatu pomoći penzionerima

Stanivuković blokira isplatu pomoći penzionerima

Isplatite 100 KM pomoći, to ste dužni – poruka je to banjalučkih penzionera Gradskoj upravi. Više od 40.000 penzionera i dalje čeka na isplatu jednokratne pomoći, što je usvojila Skupština grada Banjaluka. To što gradonačelnik Draško Stanivuković stopira isplatu, kažu, nekorektan je odnos prema njima. Imaju i uslove.

-Bilo je rečeno da bi naknada trebalo da bude isplaćena u vidu potrošnje električne energije. Međutim, kroz razgovor sa penzionerima, oni traže i najbolje bi rješenje bilo da se to isplati na tekući račun penzionera. Mi možda jesmo stariji, poneko od nas slabijeg pamćenja, ali neke stvari ipak razumijemo i nismo populacija da se s nama neko igra kao da smo djeca“, kaže Zoran Uletilović, predsjednik Udruženja penzionera.

 

Možda gradonačelnik voli igre, ali penzionerima nije do njih, pogotovo u vrijeme inflacije. Pričaju, svaka marka bi im dobro došla. Strpljenja je sve manje.

 

„To znači svakom čovjeku ko ima malu penziju, malo primanje, to puno znači. Kako neće značiti. Opet ću nešto uzeti sebi u kuću. Dobro dođe. Svaka marka dobro dođe na ovoj skupoći“, ističu penzioneri.

 

Da počne da izvršava svoje zakonom predviđene obaveze, Gradsku upravu poziva i skupštinska većina. A Upravi je, čini se, politika važnija. Isplaćuju samo ono što su oni predložili, druge prijedloge zanemaruju.

 

„Rad u takvim uslovima jednostavno gubi smisao. Nama ljudi za koje smo mi predložili amandman postavljaju pitanje kada će doći na red ta podrška. Mi moramo da se borimo. Moramo da budemo istrajni i to ćemo učiniti, to je nešto što je sasvim sigurno“, izjavio je Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

 

Tako je bilo i sa zdravstvenim radnicama i porodiljama, a sada je Grad leđa okrenuo penzionerima. Stanivuković danas nije odgovarao na naše pozive. Nije odgovorio ni penzionerima, mada su ga dosad zvali šest puta kako bi razgovarali. Kažu, pokušaće još jednom. Ako se gradonačelnik i tada ogluši o njihove pozive, organizovaće masovniji skup.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.