Sudarilo se 21 vozilo, poginulo šest osoba

Šest osoba poginulo je u američkoj saveznoj državi Montana nakon što je vjetar brzine gotovo 100 kilomatera na sat nagomilao prašinu na auto-putu 90, saopštile su lokalne vlasti.

Incident se dogodio pet kilometara zapadno od grada Hardina u okrugu Big Horn, a prema riječima policijskog narednika Džeja Nelsona, sudarilo se 21 vozilo, navodi AP.

 

„Izgleda da je duvao jak vetar, što je izazvalo pješčanu oluju sa nultom vidljivošću“, rekao je Nelson.

 

O cijelom ovom nesrećnom događaju oglasio se i guverner Montane Greg Đanforte na svom Tviter profilu.

 

„Duboko sam ražalošćen vijestima o nesreći u blizini Hardina. Molim vas, pridružite mi se u molitvi za žrtve i njihove najmilije. Zahvalni smo svima koji su odmah pokušali da pomognu“, napisao je guverner, prenosi američka agencija.

 

Državni tužilac Montane Ostin Knudsen rekao je da je u toku istraga o okolnostima nesreće.

 

„Objavićemo više informacija kada budu dostupne“, rekao je Knudsen, i dodao da se moli za sve koji su pogođeni tragičnim događajem.

 

Nik Verc, meteorolog iz Bilingsa u Montani, rekao je da vjetrovi takve prirode lako mogu da pokupe prašinu, i da izuzetno brzo otežaju vidljivost.

 

„Ako su pogledali u nebo, vjerovatno nisu vidjeli ništa niti su mogli da naslute da će uslijediti oluja. Bio je to samo nalet vetra koji se pojavio niotkuda“, rekao je Verc.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.