Monstrum krvnički pretukao djevojku, ugušila se u sopstvenoj krvi

Monstrum krvnički pretukao djevojku, ugušila se u sopstvenoj krvi

Državljanin Srbije (35) osuđen je pred sudom u Insbruku na 13 godina zatvora zbog smrti svoje djevojke (28) u novembru 2021. godine, prenosi „Oe24.at“.

Iako se Srbinu sudilo za ubistvo, on je na kraju osuđen za nanošenje teških tjelesnih povreda.

 

Zločin se dogodio u stanu u kome su živjeli, a muškarac je uhapšen nakon što je sa prijateljem zvao Hitnu pomoć i prijavio da je djevojka mrtva.

 

„Vještak sudske medicine Valter Rabl je tokom suđenja naveo da je djevojka imala brojne povrede, te da je bila žrtva ozbiljnog fizičkog zlostavljanja. Rabl je istakao da je ona zadobila jake udarce šakama i nogama u glavu i gornji dio tijela, a da je na kraju preminula od krvarenja na mozgu, jer je pala na pod i snažno udarila glavom. Prilikom udarca, pojačao se pritisak i ona je udahnula krv i umrla“, prenosi portal.

 

Optuženi Srbin oštro je negirao to i sve vrijeme tvrdio da je djevojka sama pala jer je imala određene zdravstvene probleme.

 

„Ona je često padala po stanu, ubjeđivao sam je da ide u bolnicu, pokušavao da joj pomognem, ali nije htjela. Bila je pod uticajem narkotika, nisam imao motiv da je ubijem, imali smo sedmogodišnju harmoničnu vezu“, ispričao je Srbin pred sudom.

 

Nakon iznošenja svih dokaza, osmorica porotnika su jednoglasno zaključila da on nije imao namjeru da je ubije, te da nije počinio ubistvo. Sudija Nađa Obvizer navela je da je kazna primjerena, te da je Srbin bio djelimično neuračunljiv.

 

„On je višestruko osuđivan, doduše davno“, navela je sudija, prenosi „Kurir“.

 

Presuda nije pravnosnažna.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.