Nema grljenja ni rukovanja ni nakon pandemije! Nijemci se ne vraćaju na staro

Nema grljenja ni rukovanja ni nakon pandemije! Nijemci se ne vraćaju na staro

U njemačkoj pokrajini anketa utvrdila da se mnogi neće vratiti bliskosti ni nakon Covid-19 pandemije.

 

Stanovnici njemačke pokrajine Hesen su toliko potrešeni pandemijom i Covid-19 mjerama da ne očekuju povratak tradicionalnim pozdravima, rukovanjem i grljenjem, ni nakon što pandemija završi.

Skoro trećina intervjuisanih kod AOK Hessen osiguravajuće kuće su rekli da će se nastaviti suzdržavati od grljenja voljenih osoba, prenosi portal Hessenschau. Anketa je pokazala da 39% ispitanika očekuje da će rukovanje biti potpuno eliminisano, a 64% ispitanika se više neće pozdravljati sa stranicma.
Anketa je dala mračnu sliku kako dugotrajne mjere protiv Covid-19 pandemije utiču negativno na ponašanje ljudi. Skoro četvrtina ispitanih Njemaca, njih 23%, kažu da više neće pozivati strance u kuću nakon što prođe pandemija.
“Mnogo ljudi je postalo izrazito oprezno i teško mogu da zamisle da se vrate u staru normalnost koje se sjećaju prije pandemije”, za Hessenschau kaže viši ljekar Angela Smit uposlenik osiguranja.
Takođe je pokazano da 46% od ispitanika više neće ići na koncerte, u bioskop i druge veće događaje u zatvorenim prostorima. Njih 40% kaže da će nastaviti nositi hirurške maske u nekim situacijama poput vožnje gradskim prevozom u supermarketima čak i kada Covid-19 bude iza njih.
Izvor: RT
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.