Peskov otkrio šta će Rusija ako Evropa prestane kupovati njihov gas

Peskov otkrio šta će Rusija ako Evropa prestane kupovati njihov gas

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, oglasio se u srijedu i otkrio koji je plan Rusije ako Evropa odluči da ne kupuje ruski gas.

Peskov je rekao šta će Rusija, ako Evropa odbije da kupuje ruski gas, izvoziti isti na druga tržišta.

„Decenijama živimo pod sankcijama. Navikli smo na ovo… Što se tiče gasa, pokušaćemo da ga izvozimo u druge zemlje. Mnogima je potreban gas. Rusija će izvoziti gas u druge zemlje ako Evropa to odbije“, rekao je Peskov u intervjuu francuskom televizijskom kanalu LCI, odgovarajući na pitanje šta će se dogoditi Ruskoj Federaciji ako Evropa odbije ruski gas.

Podsjećanja radi, Vladimir Putin potpisao je 31. marta dekret kojim se navodi da kupci moraju da plaćaju gas u rubljama preko ruskih bankovnih računa.

Kremlj je potom saopštio da ova odluka neće uticati na pošiljke gasa koje su već plaćene, pri čemu čemu isplate za isporuke poslije 1. aprila treba da budu plaćene najranije sredinom aprila.

„Da li to znači da ako nema potvrde za plaćanje u rubljama, onda će isporuke gasa biti prekinute od 1. aprila? Ne, ne znači i ni ne piše tako nešto u uredbi“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Share

Jedan komentar na “Peskov otkrio šta će Rusija ako Evropa prestane kupovati njihov gas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.