Poplave u Njemačkoj odnose živote

Poplave u Njemačkoj odnose živote

Poplave u Njemačkoj odnose živote.

Njemačka meteorološka služba ponovo upozorava na jaku kišu u Baden-Virtembergu i na sjeveru Bavarske, gde je poginuo vatrogasac, a prekinut je i željeznički saobraćaj na jugu zemlje.

Situacija sa poplavama na jugu Njemačke ostaje napeta.

Njemačka meteorološka služba (DVD) ponovo je upozorila na jake grmljavine i jaku kišu. Nevrijeme se može očekivati od nedjelje u podne sve do ponedjeljka.

Ulice i podrumi bi mogli ponovo da budu poplavljeni. Moguća je šteta od udara groma, navodi DVD. Najgore nevrijeme se očekuje u već teško pogođenom sjevernom Baden-Virtembergu i sjevernoj Bavarskoj.

Od podneva u nedjelju pa nadalje prijeti ekstremna količina kiše do 70 litara po kvadratnom metru, tokom nekoliko sati. Nevrijeme će se postepeno širiti ka jugu do ivice Alpa.

Istočna Tiringija, Saksonija i dijelovi Saksonije-Anhalta takođe će od popodneva biti zahvaćeni olujama.

Poginuo vatrogasac u Bavarskoj

U južnoj Njemačkoj je sada na dužnosti više od 1.800 ljudi savezne agencija za tehničku pomoć (THV). Paralelno sa THV dežuraju vatrogasci i drugi radnici Hitne pomoći.

Jedan vatrogasac (42) je poginuo tokom operacije spasavanja jedne porodice u Pfafenhofenu u Bavarskoj. Portparol okružne kancelarije rekao je da se gumeni čamac prevrnuo tokom operacije sinoć oko 23:30 i da je nesrećni čovjek pronađen u nedjelju ujutro.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.