Putin izdao hitno naređenje: Za sedam dana VIDEO

Putin izdao hitno naređenje: Za sedam dana VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je vladi da u roku od nedjelju dana pripremi akcioni plan za borbu protiv omikron soja koronavirusa.

 

Putin je na investicionom forumu u Moskvi poručio da je važno održavati zalihe lijekova, kiseonika i bolničkih kreveta, prenosi agencija Rojters.

„Prije svega, neophodno je stalno pratiti efikasnost testova i vakcina i koristiti jasne algoritme da bi se smanjilo širenje infekcije“, izjavio je Putin na forumu.

 

Putin je rekao da je novi soj ugrozio izglede za globalni ekonomski oporavak i naglasio je važnost međusobnog priznavanja vakcina i sertifikata o vakcinaciji. Rusija je u oktobru imala najsmrtonosniji mjesec u vezi sa kovidom-19, prije pojave novog soja omikron.

Broj novozaraženih i smrtnih slučajeva sada je niži u odnosu na vrhunac, ali je i dalje na visokom nivou. Državna radna grupa za korona virus prijavila je danas 33.860 novozaraženih i 1.209 smrtnih slučajeva u prethodna 24 sata. Zemlja je od početka pandemije zabilježila vise od 9,6 miliona zaraženih kovidom-19 i ukupno 275.193 smrtnih slučajeva.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.