Srpkinje napravile haos u Njemačkoj, iščupale sef i ukrale nakit

Srpkinje napravile haos u Njemačkoj, iščupale sef i ukrale nakit

Tri državljanke Srbije uhapšene su juče u Njemačkoj zbog sumnje da su provalile u jedan stan u Hambrugu, iz zida iščupale sef težak više od 100 kilograma i iz njega odnijele dragocjenosti.

Policija je krenula u potjeru za njima, nakon što je jedan od stanara zgrade prijavio da su ga tri žene maltene oborile bježeći sa mjesta zločina.

Naime, svjedok je u popodnevnim časovima čuo buku iz komšijinog stana i krenuo je da provjeri šta se dešava. U sljedećem trenutku, tri žene su krenule da trče u njegovom pravcu i da bježe iz zgrade.

Srpkinje su potom istrčale na parking gdje su uletjele u automobil i dale gas. Ubrzo su im za petama bile policijske patrole, motocikli, a u potjeru je bio uključen i policijski helikopter.

Na kraju su uspjeli da zaustave vozilo marke „VW“ i da privedu tri državljanke Srbije starosti 19, 30 i 42 godine.

One se sumnjiče da su silom ušle u stan sa namjerom da opljačkaju vlasnika. Iz stana su uspjele da izvale sef i da ga otvore. U vozilu u kome su bježale pronađen je alat za obijanje, ali i vrijedan nakit, za koji se sumnja da je ukraden iz sefa.

Vlasnik stana, prema navodima njemačkih medija, još nije uspeo da dokaže porijeklo nakita koji je pronađen kod kradljivica.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.