Transrodna robijašica napravila djecu dvjema zatvorenicama

Transrodna robijašica napravila djecu dvjema zatvorenicama

Transrodna robijašica zbog koje su zatrudnile dvije zatvorenice u jedinom ženskom zatvoru u Nju Džersiju premještena je u muški zatvor.

Demi Minor, koja služi 30-godišnju kaznu jer je nožem izbola svog bivšeg udomitelja, premještena je iz popravne ustanove Edna Mahan u popravnu ustanovu za mlade Garden Stejt u junu.

Minor (27) se žali da su je stražari zlostavljali tokom transfera iz jedne ustanove u drugu. U objavi na svom blogu tvrdi da se pokušala objesiti tokom transfera. Navodi da je bila meta zatvorskih službenika, a „jedan od njih joj se rugao kada je tražila da je skine i pretražuje policajka“. U posebnoj objavi navodi da je pretučena tokom premještaja.

Rekla je da je kratko bila zatočena u državnom zatvoru u Nju Džersiju, gdje su je čuvari navodno oslovljavali s „on“ više od 30 puta. Minorin slučaj postao je poznat u aprilu kada je Odjeljenje za zatvore u Nju Džersiju otkrilo da je odgovorna za trudnoću dvije zatvorenice.

„Prihvatila sam da sam u muškoj ustanovi, ali nisam prihvatila, niti ću ikada pristati, da sam bilo šta drugo osim žene koja je slučajno transrodna“, napisala je na svom blogu i optužila čuvare da su je maltretirali i prijetili joj.

Tvrdi da joj je čuvar jednom prilikom rekao da „ovdje nema kamera, da su ovdje svi muškarci uključujući i nju“.

Minor je optužila zatvor da joj je nanio nepopravljivu psihičku štetu izlažući je tim izazovnim situacijama.

„Ne znam kako je živjeti kao muškarac i odbijam se ikada vratiti takvim navikama ili ponašanju“, piše na svom blogu.

Takođe se požalila da novi zatvor nema klimu ili kablovsku TV te da ne dopušta videoposjete ili LGBTQ grupe.

„Mentalno nisam bila svoja i gubim svoju bit. Demi, koja se želi šminkati i družiti s prijateljicama, ovdje nije dozvoljena“, napisala je.

Minor je iz Edne Mahan premještena nakon što se pokazalo da je odgovorna za trudnoću dvije zatvorenice. Ustanova s 800 zatvorenika počela je primati transrodne žene, uključujući one koje tek trebaju biti podvrgnute operaciji promjene pola nakon prošlogodišnje tužbe. Sada ima 27 trans-zatvorenika.

Minor je imala 16 godina kada je provalila u kuću Teotisa Batsa u Gločester Taunšipu, u saveznoj državi Nju Džersi. Bats ju je udomio, ali Minor više nije živjela s njim u vrijeme provale.

Batsa (69) je nekoliko puta izbola nožem, a potom je pobjegla u Njujork gdje je i uhapšena. Nekoliko puta je osuđivana za krađu automobila, prenosi „Index.hr„.

Minor je 2020. godine započela promjenu pola.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.