Ko je i kako sastavljao listu PDP-a u Banjaluci?

Ko je i kako sastavljao listu PDP-a u Banjaluci?

Banjalučkom PDP-u, listu kandidata za Narodnu skupštinu, sastavljali su tajkuni i LGBT zajednica. Tako izbor rukovodstva partije komentarišu članovi stranke. Isplivala je prepiska iz vajber grupe PDP-a u Banjaluci. Jasno se iz nje vidi šta članstvo misli o onima koji će ih predstavljati na izborima.

„Kao da su nam listu sastavljali tajkuni i ovi što su zauzeli trećinu azbuke (LGBTQ itd.)“, stoji u prepisci.

A na listi je skoro cijeli kabinet Draška Stanivukovića. Ispod njega, kao nosioca liste, našli su se, među prvima, Mirna Savić Banjac, Tanja Vukomanović, Nebojša Drinić i Bojan Kresojević. Ukratko, gradonačelnikova savjetnica, portparolka, saradnik i gradski menadžer. Skoro svi su nestranačke ličnosti, sa skoro pa nikakvim političkim iskustvom. Tek deseto mjesto zauzeo je Milko Grmuša, odbornik i bivši generalni sekretar PDP.

Ne čudi to, kako saznajemo, veći dio članstva partije. U svemu vide osvetu. Znaju da je Grmuša često protivrječio Stanivukoviću i rukovodstvu partije. Među najglasnijima je bio i protiv izmjene regulacionih planova i nelegalne gradnje u Banjaluci. A upravo je on, ako je pitati i portparolku PDP-a, trebalo da bude nosilac liste.

„Liste odvijek predlažu gradski/opštinski/regionalni odbori. I da budem otvorena, po cijenu svega, a nije mi prvi put, bila sam zagovornik, možda ne dovoljno glasna, da Milko Grmuša nosi listu“, rekla je Anja Petrović, portparol PDP-a.

Ovaj put ipak, kako saznajemo, lista nije sastavljana onako kako je Statut stranke predvidio. Nije održana sjednica gradskog odbora, pa je veliki broj članova za imena koja su predložena saznao iz medija. A imena govore štošta. Dokazuju i očigledan razdor između nekada bliskih saradnika i prijatelja, Draška Stanivukovića i Jelene Trivić.

Među kandidatima za poslanike se tako, u moru neiskusnih, nestranačkih ličnosti, bliskIh Stanivukoviću našla samo jedna osoba, koja naginje Trvićevoj, kandidatu PDP-a za predsjednika Republike. To je Dijana Cvijić, nekadašnji član Stanivukovićevog propalog Tima za reviziju. Taj tim je Cvijićeva napustila samo 15 dana nakon formiranja.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.