UBIJEN KOMANDAT GAZE: „Ovo je tek početak“

UBIJEN KOMANDAT GAZE: „Ovo je tek početak“

Izraelske snage ubile su 16 višerangiranih pripadnika Hamasa, uključujući vojnog lidera i stručnjake za naoružanje u vazdušnom udaru na komandno mjesto u Pojasu Gaze, saopšteno je iz izraelske bezbjednosne službe „Šin Bet“.

Hamas nije komentarisao saopštenje izraelske službe.

Prema navodima u saopštenju, ubijeni u napadu su vojni lider Hamasa Besim Isa, šef raketne i internet službe DŽoma Tala i 13 pripadnika ogranka za izradu naoružanja.

Militantna grupa Hamas potvrdila je da je njen komandant grada Gaze ubijen u današnjem izraelskom vazdušnom napadu.

Basem Isa je najviša vojna ličnost u Hamasu koju je Izrael ubio od rata u Gazi 2014. godine, preneo je AP.

U saopštenju oružanog krila Hamasa, navedeno je da je Isa ubijen zajedno sa nekolicinom svoje braće vođa i svetih boraca tokom borbi koje traju dva dana u Gazi.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu posjetio je medicinski centar Volfson, gde se trogodišnja djevojčica oporavlja od povreda nakon raketiranja.

„Juče sam rekao da ovi mračni ljudi, ovi teroristi Hamasa i Islamskog džihada imaju krv na svojim rukama, a pre sat vremena usmrtili smo više komandanata u sedištu Hamasa, uključujući komandanta grada Gaze. Ovo je tek početak. Udarićemo na njih onako kako nisu ni sanjali“, izjavio je izraelski premijer, a preneo Harec.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.