Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo vođe škaljarskog klana

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo vođe škaljarskog klana

U akciji istanbulske policije uhvaćeni su osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao škaljarski klan, javlja agencija Anadolija.

 

U saopštenju turske policije navodi se kako je Vukotić, jedan od čelnih imena kriminalne organizacije „Škaljari“ iz Srbije, prije tri godine uhvaćen u Turskoj, zatim predat Srbiji, gde je ponovo pušten na slobodu, prenosi RTCG.

Zabilježeno je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, smrtno stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Šišli, dok su njegova supruga, dijete i vozač preživjeli napad.

Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije „Kavač“, preko svojih veza u Turskoj. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplijenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja koja je korišćeno u incidentu.

(RTCG)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.