UKRAJINCI NAPUŠTAJU FRONT KOD BAHMUTA I SOLEDARA –  Odbijen masovni napad na Sevastopolj!

UKRAJINCI NAPUŠTAJU FRONT KOD BAHMUTA I SOLEDARA – Odbijen masovni napad na Sevastopolj!

Pripadnici dva bataljona Oružanih snaga Ukrajine napustili su svoje položaje na liniji fronta u području Bahmuta i Soledara zbog nedostatka municije, piše španski „El Pais“.

Kako navodi list, informaciju o povlačenju potvrdio je komandant tenka iz 24. tenkovsko-mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine sa kodnim imenom „Burštin“.

Prema njegovim rečima, od šest borbeno spremnih tenkova u njegovoj četi, koji su joj bili na raspolaganju pre dve nedelje, ostao je samo jedan.

Izviđači 3. gardijskog bataljona specijalne namene su tokom izviđanja pomoću termovizira otkrili teški bacača granata („čizma“) SPG-9, koji je granatirao ruske položaje, kao i kamuflirani neprijateljski automobil. Identifikovani grupni cilj je uništen uz pomoć ATGM-ova.

Ruska vojska je u pravcu Krasnog Limana u Donjeckoj Narodnoj Republici likvidirala više od 75 ukrajinskih vojnika, tri tenka i pet oklopnih vozila, dok je na južnom delu Donjecka ubijeno 30 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema Kupjansku je za 24 sata likvidirano više od 30 ukrajinskih vojnika i dva oklopna vozila. Artiljerija Zapadnog vojnog okruga je uništila jedinice 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 103. brigade teritorijalne odbrane u rejonima Harkovske oblasti.

U Donbasu je ruska vojska uništila dva ukrajinska radara za kontrabaterijsku borbu američke proizvodnje – AN/TPQ-37 u Luganskoj i AN/TPQ-50 u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ruska avijacija i artiljerija su pogodile skladište naoružanja i tehnike ukrajinske vojske u DNR-u i hangar sa vojnom opremom ukrajinskog puka za specijalne namene u Zaporoškoj oblasti.

U izveštaju Ministarstva odbrane Rusije je pojašnjeno da je uništena i 79 artiljerijskih jedinica, vojska i vojna tehnika u 101 rejonu.

Ruski PVO sistemi su za 24 sata oborili tri ukrajinska drona i sedam višecevnih bacača raketa „himars“ i „uragan“ u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici.

autor:agencije, foto:informer.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.