„ŽIV I ZDRAV BIO PREDSJEDNIČE“ Putin slavi 70. rođendan, čestitke pristižu sa svih strana svijeta

„ŽIV I ZDRAV BIO PREDSJEDNIČE“ Putin slavi 70. rođendan, čestitke pristižu sa svih strana svijeta

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas slavi 70. rođendan.

 

Lideri Bjelorusije i Sjeverne Koreje već su uputili rođendanske čestitke ruskom predsjedniku.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko siguran je da će Minsk i Moskva zajedno adekvatno odgovoriti na globalne izazove i da će dostići novi nivo strateškog partnerstva.

„Primite moje najsrdačnije čestitke povodom jubileja. Kao pravi lider velike sile, donosite promišljene i teške odluke u cilju osiguravanja nezavisnog razvoja Rusije i zaštite tradicija i vrijednosti ruskog Naroda“, istakao je predsjednik Bjelorusije.

Lukašenko je naglasio da veoma cijeni otvorene i povjerljive odnose sa predsjednikom Rusije, kao i ravnopravan i plodotvoran dijalog koji služi jačanju savezničkih bjelorusko-ruskih veza.

Bjeloruski lider je poželio Putinu „odlično zdravlje, stvaralačka dostignuća na dobrobit ruske države i dug život u okruženju porodice pune ljubavi i pouzdanih prijatelja“.

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un u rođendanskoj čestitki upućenoj ruskom predsjedniku izrazio je nadu da će njegovi lični prijateljski odnosi sa Putinom igrati veliku ulogu u neprekidnom jačanju i razvoju prijateljstva između dvije zemlje.

On je poželio ruskom lideru dobro zdravlje, sreću i veliki uspjeh u radu, saopštila je korejska Centralna telegrafska agencija.

„Drago mi je što uzajamna podrška i saradnja između dvije zemlje u borbi za dalji razvoj tradicionalnih korejsko-ruskih odnosa jačaju bez presedana, u duhu sporazuma postignutih na našem prvom sastanku u Vladivostoku 2019. godine“, napisao je Kim Džong Un.

Ruskom predsjedniku je rođendan čestitao i lider Čečenije Ramzan Kadirov.

„U sudbini čečenskog naroda predsjednik Rusije Vladimir Putin odigrao je ključnu ulogu. U najtežim vremenima za region on je odlučno podržao pravac našeg prvog predsjednika, heroja Rusije Ahmata Hadži Kadirova, spasao je republiku, podigao je iz ruševina, a zajedno sa tim i svu Rusiju od totalnog nasilja međunarodnog terorizma i banditizma“, napisao je Kadirov na Telegramu.

Prema njegovim riječima, predvodeći zemlju koja je bila u dubokoj političkoj i ekonomskoj krizi, Putin je uspio da riješi glavne probleme države i da pretvori Rusiju u jednu od najmoćnijih svjetskih sila.

„Tu očiglednu i neospornu činjenicu ne može pobiti ni kolektivni Zapad, ni Evropa, a pogotovo ne Ukrajina. I tako će biti uvijek! Putin je promijenio svjetsku poziciju Rusije i natjerao ih je da uzimaju u obzir stav naše velike države“, napisao je Kadirov.

Rođendansku čestitku su ruskom lideru uputili i predsjednik Nikaragve Danijel Ortega i njegova supruga, potpredsjednica Vlade Rosario Muriljo, prenijela je televizija Kanal 4.

Kako je ranije saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ruski lider će rođendan provesti radno.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.