TEJTA odala kutija pice, milijarder „pao“ dok se svađao sa Gretom!

TEJTA odala kutija pice, milijarder „pao“ dok se svađao sa Gretom!

Kontroverzni milijarder Endrju Tejt (35) uhapšen je u četvrtak u Rumuniji, i to nakon što je slučajno otkrio svima gdje se nalazi u video snimku u kojem je vrijeđao švedsku aktivistkinju, Gretu Tunberg.

 

Detalj koji je odao Endrjua Tejta jeste kutija pice na stolu ispred njega.

Naime, Tejt je prije nekoliko dana napao Gretu Tunberg preko Tvitera, a nakon što mu je ona oštro uzvratila, objavio je video snimak u kojem joj je uputio dodatne uvrede, ali tom prilikom napravio je kardinalnu grešku.

Tejt, kojeg policija traži zbog optužbi da je učestvovao u organizovanom kriminalu radi trgovine ljudima i seksualnog iskorištavanja žena, u jednom trenutku na snimku govori da mu se donese pica, a ispostavilo se da je riječ o Jerry’s piceriji, koja radi na području Bukurešta.

Oglasio se i Tejtov portparol

Policija je znala da Tejt ima rezidenciju u glavnom gradu Rumunije, ali se on vješto skrivao i nikada nisu uspjeli da ga pronađu tamo, a nisu imali pojma ni da je Tejt u tom trenutku bio u Rumuniji. Ali, odala ga je pica i policija mu je vrlo brzo izvršila raciju u luksuznoj vili. Tamo su proveli pet sati i na koncu odveli Tejta, zajedno sa njegovim bratom Tristanom u pritvor.

Braća će tamo provesti 24 sata, a povodom hapšenja oglasio se i njihov portparol.

„Trenutno ne možemo da pružimo nikakve detalje u vezi sa navodnim izvještajima da su oni privedeni; međutim, Endru i Tristan Tejt imaju najveće poštovanje prema rumunskim vlastima i uvijek će pomoći i pomoći na bilo koji način mogu“, rekao je portparol Tejta za Daily Mirror.

Okršaj sa Gretom Tunberg

Kula od karata je počela da pada kada je Endrju Tejt pokušao da ismije Gretu Tunberg.

Naime, on ju je tagovao svojoj objavi na Tviteru, tražeći od nje imejl adresu, kako bi mogao da joj „pošalje kompletan spisak njegove kolekcije automobila i njihovih ogromnih emisija štetnih gasova“.

Greta je, već narednog dana, uputila odgovor kontroverznom milijarderu u svom stilu.

„Da, molim te, prosvetli me, pošalji mi mejl na „energija malog pe****“.

Ovaj okršaj brzinom svjetlosti je postao viralan, a mladu aktivistkinju su putem lajka na objavi podržali milioni ljudi.

Nakon ovakvog poniženja, Tejt je po svemu sudeći bio bijesan te ga je to navelo na nepromišljen postupak.

On je tada podijelio odgovor u vidu video snimka, gdje joj je rekao da „počne da živi“.

Na snimku vidi se Tejt, koji puši cigaru u ogrtaču, a osoba čiji se lik ne vidi na kameri dodala mu je gomilu kutija pica iz rumunskog lanca pica, Jerry’s Pizza.

On je na taj način pokušao da se našali kako je odbio da reciklira kutije, kako bi ismevao Gretu.

Endrju Tejt i njegov brat su pod krivičnom istragom od aprila. U četvrtak su privedeni zajedno sa dvojicom osumnjičenih Rumuna.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/Daily Mirror)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.