Vježba „Odgovor“ sa više od 1.500 pripadnika vojske i policije Srbije

Vježba „Odgovor“ sa više od 1.500 pripadnika vojske i policije Srbije

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će, zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prisustvovati združenoj taktičkoj vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“.

Prethodno će predsjednik Srbije i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH prisustvovati i prikazu na poligonu „Orešac“.

Na združenoj taktičkoj vježbi sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“, koja će istovremeno biti izvedena na dva poligona u Srbiji, učestvovaće oko 1.500 pripadnika Vojske i policije Srbije.

Takođe, na vježbi će učestvovati pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

Završnici vježbe prisustvovaće i premijer Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor policije Vladimir Rebić i direktor Bezbjednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.