Jelenko Kopranović ostaje iza rešetaka: Boje se da će ponovo NAPASTI POLICAJCE

Jelenko Kopranović ostaje iza rešetaka: Boje se da će ponovo NAPASTI POLICAJCE

Zatraženo pritvaranje Kopranovića zbog napada na policajca.Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora Jelenku Kopranoviću (50) iz Banjaluke zbog počinjenog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Kako je saopšteno iz Okružnog tužilaštva Banjaluka prijedlog za određivanje pritvora stavljen je zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. Navode da će o tom  prijedlogu odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.Prema tužilačkom saopštenju Kopranović je krivično djelo počinio 24. decembra oko dva časa ujutro u ulici Ive Lole Ribara, u Banjaluci.

– Povodom sankcionisanja nepropisno parkiranih vozila na užem gradskom području, policijski službenik MUP-a RS, oštećeni D.R. je preduzimao radnje iz svoje nadležnosti radi uklanjanja nepropisno parkiranog vozila u vlasništvu osumnjičenog lica. Nakon kraće verbalne rasprave sa policijskim službenikom i odbijanja da postupi po naređenjima, osumnjičeni je pesnicom zadao tjelesnu povredu oštećenom, te mu uputio prijetnju- saopštilo je Tužilaštvo.

Prema nezvaničnim informacijama sve se desilo na parkingu ispred kafića “Krug” u centru Banjaluke gdje Kopranović navodno nepropisno parkirao pa je stiglo vozilo takozvane Pauk službe.Kada su radnici Pauk službe, među kojima je i policajac, krenuli da dižu njegovi vozilo pojavio se i Kopranović sjeo u svoj automobil i krenuo da ga odveze iako je automobil već bio zakačen. Tom prilikom oštetio je vozilo „pauk službe“, a nakon toga je pesnicom  udario policajca. Kopranović je godinama poznat policiji po krivičnim djelima i više puta je hapšen i osuđivan i za najteža krivična djela, a ranije se prezivao Sjenica.

autor:http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.