Zelenski: Ne mislim da Putin blefira

Zelenski: Ne mislim da Putin blefira

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da ne misli da ruski predsjednik Vladimir Putin blefira kada kaže da bi Moskva biti spremna da upotrijebi nuklearno oružje za odbranu Rusije.

Putin je prošle sedmice izjavio da će Moskva upotrijebiti „sva raspoloživa sredstva“ da zaštiti Rusiju i njen narod ukoliko bude ugrožen teritorijalni integritet te zemlje.

„Vidite, možda je juče bio blef. Sada bi mogla biti realnost. Ne mislim da blefira“, rekao je Zelenski, koji je ranije za CBS News ocijenio da su takve prijetnje samo „nuklearna ucjena“.

Zelenski je prokomentarisao da bi se navodni ruski napadi na dvije ukrajinske nuklearke ili njihovu blizinu mogli smatrati „savremenom upotrebom nuklearnog oružja ili nuklearne ucjene“.

Kijev optužuje Moskvu za granatiranje Zaporoške nuklearne elektrane, koju kontroliše ruska vojska, a nedavno su slične optužbe iznesene u vezi sa Pivdenoukrajinskom nuklearnom elektranom, podsjeća Rojters.

Moskva odbacuje optužbe u vezi sa Zaporoškom nuklearnom elektranom i poziva Kijev na odgovornost. Rusija nije komentarisala optužbe u vezi sa drugom nuklearkom.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.