Ko je kriv za objavljivanje snimka sa RTS-a?

Ko je kriv za objavljivanje snimka sa RTS-a?

Radio Televizija Srbije djelovala je iz zasjede, porodica Đoković u meni ima prijatelja, komentar je Milorada Dodika nakon objave snimka prije početka snimanja Magazina ’’Oko’’.

Iz dijela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je dio kratkog razgovora sa voditeljem pred početak snimanja emisije, jasno se vidi da se govori o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi ni u toku turnira, kaže Dodik i dodaje da je RTS odlučila da djeluje neprofesionalno i u formi sačekuše.

„Gostujući u sinoćnjoj emisiji ‘Oko’ RTS-a iznio sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvijek. Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočarenje u RTS.

Nastaviću da poštujem i uvažavam uspjeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cijenim njegovu porodicu.

Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci“, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Izvinjavam se ako je spekultivni prikaz na mrežama povrijedio članove porodice Đoković, mene jeste, kaže još predsjednik Republike.

Iz RTS-a pokušavaju da se opravdaju iako nije prvi put da im se ovako nešto desilo.

Grubi tehnički propust

Uvjeravaju da su pozvali Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije i Bezbjednosno informativnu agenciju da utvrde kako je dio neformalnog razgovora dospio u javnost.

„Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio televizije Srbije ilegalno je izašao snimak djela neformalnog razgovora pred početak emisije ‘’Oko’’. Radio televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavjesti javnost“, saopšteno je iz RTS-a.

Pokušavaju da se operu i tako što navode da je kompletan signal bio proslijeđen i Radio Televiziji Republike Srpske.

Kako je snimak dospio u javnost tek će da se utvrdi. Jasno je da je isječen u režiji i da je neko sa televizije odgovoran.

Jasno je i da je namjerno poslat u javnost jer drugačije, naprosto, nije moguće da se to desi.

Opozicija u Republici Srpskoj je jedva dočekala da i preko ovoga ubere pokoji politički poen u trenucima dok se potpuno raspada.

Šta su preživjeli članovi Organizacionog i građevinskog odbora?

Oglasio se i Saša Trivić, član Upravnog odbora Teniskog saveza Srpske, koji je bio predsjednik građevinskog odbora turnira.

„Predsjednik je bio preblag prema onome što je i on i mi preživjeli. Ako ste dobro slušali nije ništa loše rekao o Novaku a o ostalima, realno, nema ništa lijepo da kaže. I pored ovoga treba da mu kažu hvala što je samo ovo rekao“, rekao je Saša Trivić, član Upravnog odbora teniskog saveza Republike Srpske.

POVEZANE VIJESTI:

BIA ULAZI U RTS

ANALIZA: Neoprezni Milorad Dodik: Školski primjer kako rade SLUŽBE – Valjda će neko i sa RTS-a ODGOVARATI

Trivić je i ranije indirektno prozvao organizatore turnira iz Beograda zbog ignorantskog odnosa prema domaćinima u Banjaluci.

Predsjednik se izvinio i za šta nije morao.

Organizator je pravi krivac za sve a ćuiti, što govori o njemu, još piše Trivić.

Tehnički propusti su dio živog programa televizije kao što je i potpuno uobičajeno da gost i voditelj pričaju pred početak snimanja emisije ili tokom pauza.

Ali to snimati i tokom noći pustiti u javnost, najprljavija je igra.

autor.ATV foto:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.