KONAČNO DA NEKO PROGOVORI O SUNOVRATU Sijarto: Americi koristi recesija u Evropi

KONAČNO DA NEKO PROGOVORI O SUNOVRATU Sijarto: Americi koristi recesija u Evropi

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto ocijenio je danas da Sjedinjenim Američkim Državama koristi recesija u Evropi.

 

– Prelazak evropske ekonomije u recesiju je dobra vijest za američku ekonomiju i izgleda da bi Amerika od toga mogla da ima koristi – rekao je Sijarto mađarskim novinarima, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, situacija u Evropi je „žalosna“, jer „Evropska komisija prilično koči“ priliv investicija u zemlje članice EU.

-Evropska unija pravi patetične pokušaje da ukoči investicije u zemlje članice. Investicije su jedini način da se izbjegne recesija usred rata u Ukrajini i sankcija Rusiji – rekao je Sijarto, prenijela je agencija MTI.

On je dodao da je Mađarska koristila investicije kao ključnu ekonomsku injekciju nakon pandemije korone i da su investicije neophodne da se održi rast privrede.

-Dostizali smo rekorde prethodnih godina, ali smo mogli da izvučemo i više investicija da ih Evropska komisija nije blokirala- rekao je Sijarto.

Sijarto je istakao da Evropska komisija blokira Mađarsku da dobije novac na koji ima pravo i da je čak sprečava da koristi svoj novac da otvara nova radna mjesta.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.