Najmanje 15 škola u Sarajevu dobilo dojavu o bombi

Najmanje 15 škola u Sarajevu dobilo dojavu o bombi

U najmanje 15 škola na području Kantona Sarajevo u utorak je putem mejla došlo obaviještenje da je u tim ustanovama postavljena bomba, a roditelji su pozvani da dođu po djecu u školu, saznaju “Nezavisne”.

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su saopštili da informišu građane i građanke da povodom zaprimljenog mejla prijetećeg sadržaja u više škola na području Kantona, da u saradnji s drugim agencijama za provođenje zakona poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na zaštiti djece i nastavnog osoblja.

“Pod nadzorom dežurnih tužilaca Kantona Sarajevo, više multidisciplinarnih policijskih timova vrši pregled školskih objekata. Građanke i građane molimo za saradnju i strpljenje, a vozačima skrećemo pažnju da u blizini škola voze opreznije, s obzirom da je veći broj djece van školskih objekata”, naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, i prošle godine je na email adrese svih osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo stigla poruka o postojanju bombe. Dojava je tada srećom bila lažna, a policija i istražitelji nisu mogli locirati ko stoji iza poruka jer su upućene iz inostranstva.

Autor:nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.