NAKON RANJAVANJA SPECIJALCA: POTRAGA za napadačem, tukao ženu, pa zapucao

NAKON RANJAVANJA SPECIJALCA: POTRAGA za napadačem, tukao ženu, pa zapucao

Dvojica muškaraca, koja su noćas ranjena iz vatrenog oružja u Bijeljini, trenutno su van životne opasnosti, izjavio je hirurg u bijeljinskoj Bolnici „Sveti vračevi“ Željko Pejović.

Pejović je novinarima rekao da su u bolnicu noćas u 2.20 časova dovezena dva mlađa muškarca sa prostrelnim ranama ekstremiteta.

„Jedan ima prostrelnu ranu na butini lijeve noge, bez povrede kosti, a drugi prostrel potkoljenice i mekih tkiva sa povredom kosti“, precizirao je Pejović.

On je naveo da je jedan od mladića, koji je rodom iz Brčkog, u jutarnjim časovima nakon ukazane pomoći izrazio želju da bude prebačen u primarnu zdravstvenu ustanovu i prebačen je u brčansku bolnicu, dok je drugi ostao na liječenju u bijeljinskoj bolnici.

„Obojica su stabilno, van životne opasnosti“, naveo je Pejović.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je prethodno da se intenzivno traga za dva lica koja su u bjekstvu nakon incidenta u Bijeljini rano jutros kada je ranjen pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, kao i jedan od učesnika incidenta.

„Došlo je do ranjavanja jednog našeg pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, nadamo se da će biti dobro, sada je u stabilnom stanju“, rekao je Lukač novinarima u Malom Zvorniku.

On je naveo da su incidentnu situaciju napravila lica koja su od ranije poznata policiji kao bezbjednosno interesantna.

„Naši policajci koji su bili u civilu su se umiješali, jer je jedno lice maltretiralo žensku osobu, fizički je tukao i pokušavao da uđe u auto. Došlo je i do upotrebe oružja od tih lica i naši pripadnici su odgovorili“, rekao je Lukač.

Prema riječima ministra, dva lica su u bjekstvu, a jedno lice koje je upotrebilo oružje je ranjeno.

„Intenzivo se traga za ova dva lica koja su u bjekstvu i nadamo se da ćemo ih vrlo brzo privesti i razrješiti ovu situaciju“, dodao je Lukač.

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice čiji su inicijali P.K. ranjen je u Bijeljini u pokušaju da zaštiti lice iz ovog grada koje je fizički napalo više lica sa područja Brčko distrikta, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Ranjeno je i lice iz Brčkog, čiji su inicijali O.P., navodi Srna.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.