SDA definitivno odlazi u OPOZICIJU: HDZ izabrao druge partnere u FBIH

SDA definitivno odlazi u OPOZICIJU: HDZ izabrao druge partnere u FBIH

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je danas da je njegova stranka definitivno odbacila mogućnost nastavka koalicije sa Strankom demokratske akcije (SDA) zbog “dubokog nepovjerenja koje je nastalo u proteklom četvorogodišnjem periodu”.

“Vidjeli smo u posljednje vrijeme da je potpuno nestalo povjerenje između dva politička bloka i partnera koji su činili vlast u prošlom sazivu i na nivou Savjeta ministara BiH i Federacije BiH”, rekao je Čović za sarajevski “Dnevni avaz”.

Čović bi svojim potpisom u petak trebalo i formalno da označi prihvatanje saradnje u novoj koaliciji u kojoj će biti osam stranaka bošnjačke i građanske orijentacije a okosnica su joj SDP BiH, Narod i pravda (NiP) i Naša stranka, prenosi HINA.

Partneri HDZ-a u protekle četiri godine na nivou države bile su SDA i Demokratski front (DF) Željka Komšića, dok je na nivou federacije tu koaliciju činio i Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, stranka koja je na izborima 2. oktobra ostala bez izabranih kandidata na svim bitnijim nivoima vlasti.

autor: dnevniavaz.ba foto; klix.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.