Šokantni detalji drame u Trebinju: Pronađen plastični pištolj, učenik tvrdi da se šalio?

Šokantni detalji drame u Trebinju: Pronađen plastični pištolj, učenik tvrdi da se šalio?

Šokantni detalji drame u Trebinju.

Sveska i u njoj skica škole, plan ulaska, spisak mrtvih i ranjenih, izlazak i na kraju samoubistvo, dio je onoga što je maloljetni Bilećanin R.T. napisao i pokazao u lajvu na Tiktoku.

Po tom planu sve je trebalo da se desi danas od 10 sati i 10 minuta, u trebinjskom Centru srednjih škola.

 

 

Policija je odmah reagovala, sedamnaestogodišnjak je sinoć uhapšen a onda i predat Republičkom tužilaštvu jer se sumnjiči da je počinio krivično djelo “Terorizam“, potvrdio je načelnik PU Trebinje.

“Pretresom stana i prostorija u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku i naredbom Okružnog suda u Banjaluci pronađeni su svi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u izvršenju navedenog krivičnog djela“, rekao je načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.

Pronađen je i pištolj sa snimka, ispostavilo se da je plastični. Nezvanično ATV saznaje da je maloljetnik priznao da je sačinio sporni crtež i da je sve prikazao na društvenoj mreži, ali je za njega to po svemu sudeći bila šala. Navodno je tvrdio da nije zaista planirao da napadne trebinjsku školu. Do đaka je plan stigao još sinoć, zavladala je panika, kaže za ATV Dragana Govedarica, majka jednog od učenika.

“Užas, užas, vjeruj da mi je bio šok. Šta kažu djeca? Nismo puno ni pričali, nismo imali vremena to je bilo sinoć. Sinoć su se razmjenjivale poruke, ponoći u deset i po. Da li slati ili ne slati dijete u školu, ja sam bila za to da ide ali oni su se svi dogovorili i čuli sa razrednom da ne idu u školu“, priča majka jednog učenika Dragana Govedarica.

 

U pojedinim trebinjskim školama bio je primjetan manji broj đaka. Panika na jugu traje od sinoć. U vajber grupama “savjeta roditelja“ pljuštale su poruke upozorenja i neprovjerene informacije koje su dodatno izazivale strah.

“Smatram da bi se trebala kontaktirati škola, reći saznanja i naravno onda mi dalje se obraćamo institucijama. Mislim da se napravila bespotrebna panika koliko čujem, podvlačim nije bilo nekih problema“, kaže predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Hercegovini Milorad Nadaždin.

Hvala Bogu sve se dobro završilo, kažu Trebinjci i priznaju da ih je ovo uznemirilo više nego jučerašnji zemljotres.

Evo šta kažu o ovom incidentu:

 

 

“Poslala sam djecu u školu, iskreno nije da se nisam baš nešto bila zabrinula. Nije bilo zvaničnih informacija da ima problema ili potencijalnih problem tako da sam to uzela s rezervom i poslala sam djecu u školu.“

“Bez riječi.“

“Strašno je ako je to tačno.“

“Smatram da danas omladina sebi previše dopušta za pravo i da ne razmišljaju prvo o svojoj budućnosti a posebno o budućnosti drugih ljudi.“ Reakcija policijskih službenika u ovom slučaju je pokazala da je MUP spreman da spriječi neželjene posljedice, rekao je Laketa. On je pozvao sve da povedu računa o djeci i ponovio da mjesta za paniku nema.

“Stanje bezbjednosti na području Hercegovine i Republike Srpske nije bilo dovedeno u opasnost“, naglasio je načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.

Uhapšeni maloljetnik ide u bilećki Srednjoškolski centar, tamo se danas nisu htjeli oglašavati. Nisu se oglašavali ni iz trebinjskog Centra srednjih škola.

autor:http://bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.