Kandidat PDP-a za banjalučkog gradonačelnika i dalje u magli

Kandidat PDP-a za banjalučkog gradonačelnika i dalje u magli

Kandidat PDP-aRok do kojeg je PDP zacrtao da će donijeti odluku o pitanju kandidata za gradonačelnika Banjaluke je istekao, a kako saznajemo u toj stranci održan je samo jedan sastanak najužeg rukovodstva na kojem nije postignuta saglasnost na tu temu.

Predsjedništvo PDP-a je 22. februara, i to kako bi smirilo buru u toj stranci u vezi s kandidatom za gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj, zadužilo najuže rukovodstvo stranke da u roku od 15 dana predloži Gradskom odboru PDP-a Banjaluka kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.Taj rok je prošao, a kako saznajemo predsjednik PDP-a Branislav Borenović te četiri potpredsjednika, Igor Crnadak, Mira Pekić, Draško Stanivuković i Milko Grmuša, te počasni predsjednik stranke Mladen Ivanić, sastali su se samo jednom, ali ni tada nisu postigli jedinstvo o pitanju imena kandidata te stranke za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima.

Kandidat PDP-a

– S obzirom da tada nije bilo saglasnosti odlučeno je da na idućim sastancima, kojih će po svemu sudeći biti više, najuže rukovodstvo donese odluku.

Po svemu sudeći kako sada stvari stoje neće to ići tako lako kako se mislilo na početku – kazao je izvor “Glasa” iz PDP-a.

Lider PDP-a Branislav Borenović prethodnih dana nije odgovarao na naše pozive tako da nismo uspjeli dobiti odgovor od njega kada bi mogao biti poznat stav najužeg rukovodstva o pitanju kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Da se najuže rukovodstvo sastalo samo jednom potvrdio je i Grmuša, koji je naveo da je stranka zauzela stav da se o ovom pitanju ne oglašava u javnosti.

– Vjerujem da će biti još sastanaka. U demokratskoj atmosferi pokušaćemo  da dođemo do nekog rješenja pri čemu je jasno da ćemo se svi držati nekih svojih principa koje smo ranije iznijeli. Taj proces je u toku – kazao je samo kratko “Glasu” Grmuša.

Crnadak navodi da prvi sastanak radne grupe nije propao te da oni nastavljaju da rade.

– Očekujem da ćemo vrlo brzo uputiti prijedlog Predsjedništvu PDP-a u vezi s kandidatom za gradonačelnika Banjaluke.

To bi moglo biti za nedjelju, dvije najviše  – kazao je “Glasu” Crnadak.

Kandidatura za gradonačelnika Banjaluke izazvala je veliku buru u Gradskom odboru PDP-a u Banjaluci i to nakon što je Draško Stanivuković, aktuelni gradonačelnik najvećeg grada u Srpskoj, rekao da ima podršku svih gradskih odbora u trci za novi mandat, što su demantovali Grmuša i Crnadak.

Stanivuković obilazi odbore

Dok najuže rukovodstvo PDP-a nije još zauzelo jasan stav o pitanju kandidature za gradonačelnika najvećeg grada Srpske, Draško Stanivuković obilazi mjesne odbore stranke sa kojih javno prenosi poruku da ima podršku za novi mandat.

– Dobio sam jednoglasnu podršku za budući mandat i pobjede koje će za Banjaluku značiti nove projekte i nove četiri godine konstantnog razvoja – objavio je Stanivuković nakon što je posjetio mjesni odbor na Laušu.

autor: glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.