Kejt Mos brani bivšeg dečka – „nikada me nije gurnuo ili udario“

Kejt Mos brani bivšeg dečka – „nikada me nije gurnuo ili udario“

Britanska manekenka je svjedočila preko video linka, rekavši da Dep nikada nije bio nasilan prema njoj.

Britanska manekenka Kejt Mos rekla je pred sudom u Americi da je njen bivši dečko, glumac Džoni Dep nikada nije zlostavljao, što je u suprotnosti sa tvrdnjom bivše supruge glumca.

Amber Herd je ranije na suđenju po parnici njenog bivšeg muža tvrdila da je čula glasine da je Dep jednom gurnuo Mos niz stepenice.

Poslije poraza u prvoj rundi – na suđenju za klevetu u Velikoj Britaniji – Dep (58) je tužio Herd (35) pred sudom u Virdžiniji i traži 50 miliona dolara odštete zbog ranijeg autorskog teksta u kojem je iznijela tvrdnju da je žrtva porodičnog nasilja.

On negira bilo kakvo zlostavljanje.

Herd je, međutim, uzvratila tužbom i traži kontraodštetu od 100 miliona dolara.

U kratkom svjedočenju u sredu, Mos, koja se zabavljala sa Depom između 1994. i 1998. godine, rekla je da je on nikada nije gurnuo, već da joj je jednom pritekao u pomoć nakon što je pala niz stepenice.

„Kada sam izašla iz sobe, skliznula sam niz stepenice i povrijedila sam leđa“, rekla je Mos koja je svjedočila preko video linka.

„Vrištala sam jer nisam znala šta mi se desilo, boljelo me je“.

„Dotrčao je da mi pomogne, odnio me u sobu i pružio mi medicinsku pomoć“, dodala je ona.

Za razliku od druge bivše partnerke, glumice Elen Barken koja je rekla da je Džoni Dep bio ljubomoran i sklon želji da kontroliše, Kejt Mos kaže da je Dep nikada nije gurao ili udario tokom godina koje su proveli zajedno.

Tvrdnju da ju je Dep gurnuo niz stepenice iznijela je ranije na suđenju Amber Herd, koja je rekla da joj je slika njenog tadašnjeg muža koji zlostavlja manekenku pala na pamet kada je prisustvovala svađi Depa i njene sestre.

„Bila je okrenuta leđima ka stepenicama i Džoni je zamahnuo“, rekla je Herd.

„Nisam oklevala, u glavi mi je samo bila slika Kejt Mos i stepenica“.

Zabrinutost ju je, kaže, navela da krene ka Džonija kako bi odbranila sestru, udarivši ga „pravo u lice“.

Dep je pokrenuo sudski proces protiv Herd zbog autorskog članka u Vašington Postu 2018. godine u kojem je napisala da je žrtva zlostavljanja.

Iako u tekstu nije pomenula Depovo ime, njegovi advokati su rekli da je tekst izuzetno negativno uticao na njegovu karijeru.

Izvor blizak Amber Herd rekao je za BBC da vjeruje da će svedočenje Mos imati malo uticaja na slučaj kada je u pitanju „centralno pitanje“ – da li Amber Herd može da iskoristi pravo na slobodu govora.

Završne riječi počeće u petak, poslije čega će zasijedati porota.

Share

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.