Koje godišnje doba je najbolje za vođenje ljubavi?

Koje godišnje doba je najbolje za vođenje ljubavi?

Kako bi saznali kako godišnja doba utiču na naš libido, istraživački tim sa Univerziteta “Ludwig Maximilians” u Minhenu sproveo je istraživanje. Rezultat je prilično iznenađujući, a prema njemu, najbolji seks je u jesen.

 

I to ne samo zato što je napolju hladno. Čim počne hladno vrijeme provodimo više vremena u svoja četiri zida. U prijatnoj i romantičnoj atmosferi više žudimo za bliskošću.

Naučnici su utvrdili da postoje i drugi razlozi zašto imamo bolji seks tokom jeseni, nego tokom bilo kojeg drugog godišnjeg doba.

Naime, naša tijela se prilagođavaju godišnjim dobima, što može da se prepozna prvenstveno po proizvodnji hormona: nivo muškog testosterona dostiže svoju najveću vrijednost u jesen, a proizvodnja estrogena je takođe najveća u ženskom tijelu, baš u ovom trenutku. To dovodi do povećanja želje za seksom.

Postoji još jedan razlog koji se može uzeti u obzir kada je vođenje ljubavi tokom jeseni u pitanju. Zapravo, djeca, koja su začeta u tom periodu, se rađaju se ljeti. Zahvaljujući velikoj količini vitamina D ona imaju savršene preduslove za jake kosti i dobar imunološki sistem. Dakle, jesen je idealno vrijeme za vođenje ljubavi.

Zato, vodite ljubav!

 

FAKTOR magazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.