MIRA BANJAC: Proslavila 92. rođendan i 70 godina karijere

MIRA BANJAC: Proslavila 92. rođendan i 70 godina karijere

Čuvena glumica Mira Banjac nedavno je napunila 92, a glumica je  progovorila o svojoj 70 godina dugoj karijeri i djetinjstvu.

 

– U djetinjstvo se nikada ne bih vraćala. To je bilo ratno vrijeme, nemirno vrijeme, nisam bila ni dijete, ni djevojka, bila sam jedna stvar. Prošla sam kroz tu oluju i sada shvatam da je to možda i dobro. Nas niko nije čuvao pod staklenim zvonom, bilo kiša, bilo snijeg, mi smo uvijek radili – dodaje Mira.

Banjčeva kaže da joj je najveći oslonac u životu bila majka Olga, koja je bila veliki ljubitelj pozorišta, ali nije doživjela da Miru vidi kao jednu od najvećih srpskih glumica.

– Moja majka Olga je obožavala pozorište, ona mi je bila najveći oslonac. Obožavala je Miru Stupicu i ona je bila taj motor koji je vjerovao u mene. Nažalost, nije doživjela da me vidi kao ozbiljnu glumicu, umrla je u 52. godini, a ja sam tada bila  crvić u pozorištu. Bilo mi je vrlo teško kada sam ostala bez tog oslonca, ali sam imala misao u glavi kada su me pitali šta ću ja sada, a ja sam sama sebi odgovorila “Mene će čuvati glumci“, to je takvo okruženje za poželjeti – kaže glumica.

Godine su je naučile mnogo toga.

– Ja radim 70 godina neprekidno i nikad mi nije dosta. Nije pitanje pravljenja karijere više – karijera je gotova! Kolika je tolika je, nije u pitanju ni para, jer novaca nema… Ja živim da bih radila i radim da bih živjela. Ja ne mogu bez svoje glumačke porodice i jedino se tu osjećam dobro – naglašava Banjčeva.

 

Izvor: Kurir.rs

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.